StoryEditorOCM
Zadar plusKORIZMENA AKCIJA ZADARSKE NADBISKUPIJE:

Pomognimo Ligi protiv raka, kupimo aparat za zračenje onkoloških bolesnika!

Piše I.G.
1. ožujka 2017. - 16:16
BOLNICA

Zadarska nadbiskupija svojom ovogodišnjom korizmenom akcijom pomaže potrebe oboljelih od zloćudnih bolesti, želeći konkretno podržati djelovanje Lige protiv raka i Onkološkog odsjeka Opće bolnice Zadar. Korizmena akcija ove je godine namijenjena za kupnju linearnog akceleratora. To je aparat za zračenje koji košta oko četiri milijuna eura, odnosno trideset milijuna kuna.

- Nakon uspješno provedene Korizmene akcije 2016. g. koja je bila namijenjena za kupnju novog ultrazvuk-aparata na Neonatološkom odjelu Opće bolnice Zadar, želja nam je i ove godine potaknuti sve da se kroz korizmeno odricanje uključimo u još jednu akciju usmjerenu za dobrobit nas i oboljelih bližnjih u našoj sredini – kazao je zadarski nadbiskup Želimir Puljić u pozivu upućenom svim župnim uredima u Zadarskoj nadbiskupiji, osnovnim i srednjim školama i vjeroučiteljima koji animiraju djecu na sudjelovanje u akciji te općinama i gradovima u Zadarskoj županiji.

U Zadru ne postoji objedinjeno onkološko liječenje pacijenata. Postoji mogućnost za kemoterapiju, ne i za zračenje, zbog čega je zadarska Liga protiv raka nizom akcija potaknula kupnju ovog aparata.  

- Dosad je prikupljeno oko 300.000 kuna - kaže dr. Branko Dukić, pročelnik Službe za ginekologiju i porodiljstvo Opće bolnice Zadar.

Dr. Dukić navodi kako Liga ima i jedan stan u vrijednosti oko milijun kuna, a Opća bolnica Zadar dobila je i kredit iz EU fondova u iznosu od pedeset milijuna kuna. S tim sredstvima uskoro započinje gradnja zgrade u kojoj će biti smješten i Onkološki odjel, no u ta sredstva nije uključen trošak aparata za zračenje.

- Najbitnije za nas je i s Korizmenom akcijom senzibilizirati javnost, da možemo kupiti linearni akcelerator. Svaka donacija je dobrodošla - kaže dr. Dukić,

Svi koji žele sudjelovati prilog mogu dostaviti u župni ured ili uplatiti na žiro-račun s naznakom: 'Za nabavu linearnog akceleratora na Onkološkom odjelu Opće bolnice Zadar': Nadbiskupski ordinarijat Zadar HR5324070001100041082  Poziv na broj:  HR02 00755877 – 536.

20. travanj 2024 15:30