StoryEditorOCM
Zadar plusVIP DRUŽENJE

Posjetitelji Sunset Sport Media Festivala uživali u signature drinku Maraschino kiss potpisuje poznati hrvatski barmen Marin Nekić

Piše Zadarski.hr
3. lipnja 2023. - 10:29

Započeo je Sunset Sport Media Festival u Zadru, a jučer je u cafe bar Lovre održano VIP druženje za posjetitelje Festivala na kojemu su bili Zoran Primorac, Fran Peterlin, Nevena Rendeli, Zdenka Zrilić i brojni drugi.

Okupljeni su imali priliku uživati u zadarskom Maraschinu, točnije signature drinku Maraschino Kiss kojeg potpisuje poznati hrvatski barmen Marin Nekić.

Maraschino nosi u sebi opušteni duh Mediterana, šušur i lepršavost. Sve ono što je potrebno za savršeni dalmatinski aperitivo. Maraschino je klasik, a znamo kako klasici nikada ne izlaze iz mode, samo im je potrebno dati jedan novi twist. Baš zato je Maraska zajedno s Marinom Nekićem osmislila signature drink Maraschino kiss koji je kreiran na način da možete uživati u njemu kada god to poželite. Sve što vam treba jest zadarski Maraschino, mineralna voda, Amarena sirup i svježi limun ili limeta.

Liker višnje maraške, specifične za područje Zadra i okolice, bio je još u 19. stoljeću dio dvorskih zabava kraljice Viktorije od Windsora, a kasnije kraljeva Georgea IV. i V. Nije bilo primanja ili dvorske zabave u Europi, a da na njemu nije bio Maraschino.

Njegova popularnost nastavila se i kasnije kroz dva stoljeća, pa je tako na potonulom Titanicu pronađen velik broj sanduka u kojima se čuvao Maraschino. Nisu mu mogli odoljeti ni brojni intelektualci poput Ernesta Hemingwaya, Charlesa Baudelairea, Honoréa de Balzaca te glumci i redatelji kao što su Charlie Chaplin i Orson Welles.

Danas su na Sunset Sport Festivalu u popularnom Maraschinu, ali ovoga puta u njegovoj long drink verziji pod nazivom Maraschino kissa uživali su i pripadnici sportskog života

18. travanj 2024 09:49