StoryEditorOCM
Zadar plusSASTAVAK I VIDEO

Poznati rezultati kreativnog natječaja „EU2ME" - Zadrani imali najbolje radove!

Piše Zadarski.hr
29. siječnja 2019. - 14:44
Izrezak_cross.JPG

Na kreativnom natječaju "EU2ME" kojeg je provodila Hrvatska zajednica županija, za najbolje radove izabrani su uglavnom oni sa područja Zadarske županije.

Najbolji sastavak napisao je Petar Zuanović iz Selina, dok su najbolji video napravili Antonio Zubčić, Josip Tomić, Mislav Artić i Anđela Sinovčić, učenici gimnazije Jurja Barakovića iz Zadra pod mentorstvom prof. Franke Dvorski. Autori navedenih radova osvojili su GoPro Hero 7 white kameru, a nagrade će im biti uručene na međunarodnoj konferenciju u organizaciji Hrvatske zajednice županija uz partnerstvo s Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj "Što je Europska unija?", u ponedjeljak 4. veljače 2019. godine u Hotelu International (Miramarska 24, Zagreb) s početkom u 10 sati.

U uvodnom dijelu konferencije nazočnima će se obratiti predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk, a uslijedit će izlaganja predstavnika Europskog parlamenta - Ureda u Republici Hrvatskoj, Državnog izbornog povjerenstva, Europske komisije i Centra za empirijska politološka istraživanja.

Drugi dio konferencije naglasak će staviti na važnost društveno-političke aktivnosti mladih o čemu će na okruglom stolu raspravljati predstavnici Mreže mladih Hrvatske, inicijative Grada Varaždina za Europsku prijestolnicu mladih, Agencije za mobilnost i programe Europske unije te Mreže udruga Zagor.

Navedene aktivnosti dio su projekta CROSS OVER koji Hrvatska zajednica županija provodi kako bi potaknula mlade na izlazak na izbore za Europski parlament (26. svibnja).

 

Natječaj u organizaciji Hrvatske zajednice županija „EU2ME", u sklopu kojeg su sudionici na kreativan način izražavali što za njih znači Europska unija i kako je oni doživljavaju, završio je 21. siječnja ove godine, a odluku o najboljim radovima donio je stručni žiri u sastavu Danijel Javorić Barić, predstavnik mladih u Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, Petar Jurišin, glavni tajnik Koordinacije županijskih savjeta mladih i Mateja Jalušić, voditeljica projekta ispred Hrvatske zajednice županija.
Kreativni natječaj za cilj je imao potaknuti mlade da promišljaju o pozitivnim aspektima članstva u Europskoj uniji, a svi zainteresirani imali su se prilike kreativno izraziti kroz fotografije, video uratke i literarne radove. Za vrijeme trajanja natječaja pristiglo je pedesetak radova. Nakon provedenog bodovanja, stručni žiri odlučio je o najboljim radovima kako slijedi:
Najbolja fotografija: Miroslava Novak (Čakovec)
Najbolji video: Antonio Zubčić, Josip Tomić, Mislav Artić, Anđela Sinovčić (Zadar)
Najbolji sastavak: Petar Zuanović (Seline)
20. travanj 2024 14:15