StoryEditorOCM
Zadar plusVELIKA OBLJETNICA

Poznati zadarski glazbenik Miroslav Milić organizira feštu za pamćenje! "Okupit ću kolege koji su sa mnom svirali u zadnjih 50 godina"

Piše AVŠ
16. siječnja 2023. - 10:44

Ove nedjelje u restoranu Fešta na Novom Bokanjcu organizirat će se susret glazbenika pod imenom "Glazba je naš život". Organizator ovog događaja je Miroslav Milić, zadarski glazbenik i kolekcionar koji je prije nekoliko godina organizirao  „Pir nad pirovima“ na kojemu je okupio 80-tak bračnih parova, od 1.062 kojima je svirao na vjenčanju tijekom svoje dugogodišnje karijere. 

- Želja mi je da okupim što više glazbenika koji su svirali sa mnom od 1973. do danas u grupama Orion, Fantom, Leut, Zadrani, te u klapama Ankora i Intrade. Kako sam svirao sa 144 glazbenika očekujem da će ih se dosta odazvati u društvu svojih supruga. Sama večer bi trebala biti u duhu pjesme, plesa, druženja, zabave, sjećanja i opuštene atmosfere. Bit će postavljen video zid na kojem bi se tijekom večeri prikazivale slike svih glazbenika koji su nastupali u mojim grupama- kaže Milić. 

 Na listi pozvanih ima dosta poznatih zadarskih glazbenika kao što su: Nenad Nakić Njake, Rikardo Perković, Mihovil Seko Glumac, Tomislav Bralić, Braco Surić voditelj klape Leut, Svetko Bilan, prvi pjevač  grupe Orion, Goran Gulin frontman klape Bonaca i još dosta njih koji su se već odazvali.

- Nekako se poklopilo da se ovaj susret organizira u godini kad se navršava 50 godina otkad sam kupio u Trstu moje prve orgulje i počeo sa sviranjem i to traje do danas kad se nakupilo nekoliko tisuća nastupa što u Hrvatskoj što u susjednim zemljama. Kao klavijaturist grupe Orion sam pratio dosta poznatih pjevača, Đani Maršana, Tomislava i Vedrana Ivčića, Krunoslava Slabinca i četiri puta Olivera Dragojevića- kaže Milić i poziva svih na feštu u Feštu. 

25. travanj 2024 09:33