StoryEditorOCM
Zadar plusBEZVREMENSKA BAJKA

Predstava zbog koje se uvijek traži ulaznica više vraća se u zadarski Arsenal

Piše NATIVE
2. prosinca 2023. - 10:27

Advent je nezamisliv bez bezvremenske baletne bajke ‘Orašar‘. Priča o djevojčici Marie koja ispod bora pronalazi nesvakidašnji dar, drvenog lutka kojim se razbijaju orasi te s njime proživljava čudesne dogodovštine u svijetu mašte, uvertira je u božićni svijet mašte, plesa i pustolovine.

Nakon dvije godine pauze balet "Orašar" se vraća u zadarski Arsenal. Zadrani će imati priliku uživati u božićnoj bajci 6. prosinca u 20 sati. 

Spektakularno djelo Petra Iljiča Čajkovskog oduševit će vas ne samo svojom pričom već i izvanrednim umjetničkim izrazom. Svaki element predstave pažljivo je osmišljen kako bi stvorio blagdansku atmosferu, prenoseći gledatelje iz stvarnosti u čarobni svijet baleta.

image
Boris Kacan/

Trupa Ukranian Classical Balleta pružit će vam jedan novi i moderni pogled na najpoznatiju blagdansku bajku s kojom ćete  uroniti u atmosferu Božića i božićne čarolije. Misija ove baletne skupine je ujediniti umjetnike iz cijeloga svijeta i predstaviti publici najraskošnije i najzahtjevnije baletne izvedbe velikih umjetnika. Pod budnim okom umjetničkog voditelja baletnog ansambla Alessandra Bonavita, ova skupina uvest će vas u potpuno novi pogled i pristup klasičnom baletu. Pripremite se za nezaboravno iskustvo jer će pozornicu preplaviti ples, živopisni kostimi i emotivne izvedbe koje su u srcima mnogih generacija.  

Pod svojim okriljem trupa ujedinjuje samo najtalentiranije izvođače, soliste i prvake renomiranih europskih i svjetskih kazališta. Od 2019. ovaj baletni spektakl imao je dvije uspješne turneje u Hrvatskoj, a predstavu je do sada vidjelo više od 16.000 zadovoljnih gledatelja diljem Lijepe naše. Zadnja izvedba u Arsenalu je bila rasprodana, pa preporučujemo da na vrijeme osigurate svoju kartu. 

image
Boris Kacan/

Svoju ulaznicu možete fizički kupiti u Arsenalu i hotelu "Ilirija" ili online. Za dodatne informacije oko ulaznica možete se obratiti telefonski na 023 253 821 ili mailom na info@arsenalzadar.com. 

image
Boris Kacan/
image
Boris Kacan/
05. svibanj 2024 12:47