StoryEditorOCM

PRIPREME ZA SNIMANJE VRDOLJAKOVOG FILMA "GENERAL" Zrinka Cvitešić kao mlada Dunja Zloić Gotovina!

Piše PSD.
19. studenog 2015. - 22:51
zrinka

Nagrađivana glumica Zrinka Cvitešić ubrzo će, prema najavama, početi sa pripremama za snimanje filma "General" Antuna Vrdoljaka o životu Ante Gotovine u kojem će igrati ulogu generalove supruge Dunje Zloić Gotovine,

Koliko će veliku ulogu imati Zrinka u liku generalove supruge, Vrdoljak zasad ne želi otkriti. Nagađalo se da će se Antina supruga Dunja pojaviti u tek nekoliko scena, u kojima kao tajnica kabineta ministra obrane Gojka Šuška razgovara telefonski s generalom koji je u tek oslobođenom Kninu.

U filmu neće biti puno ženskih uloga, jer se radi o muškoj, ratnoj priči. Gotovinina majka Ana pojavljuje se na početku filma u scenama kad je 1959. godine poginula štiteći djecu od eksplozije dinamita, kojim se kopao bunar.

Vrdoljak je inzistirao da fatalnu Kolumbijku Ximenu Dalel Soler iz Venezuele, koja je bila prva generalova žena, odigra glumica kojoj je materinji jezik španjolski.

Film će pratiti njihovu ljubavnu priču i rastanak zbog Gotovinina povratka u domovinu u kojoj bjesni rat. Ximena je naglašavala da će Gotovinu voljeti do kraja života, a povodom 24. obljetnice pada Vukovara, na društvenoj je mreži objavila fotografiju vukovarskog vodotornja.

 

Slobodna Dalmacija

06. svibanj 2024 17:42