StoryEditorOCM
Zadar plusSVEUČILIŠTE U ZADRU

Promovirane 33 prvostupnice i prvostupnika Odjela za kroatistiku! Knežević: Stvarajte ljude koji neće biti samo potrošači

Piše M.K.
18. prosinca 2023. - 09:24

Na Sveučilištu u Zadru održana je svečana promocija 33 prvostupnika Odjela za kroatistiku. Prvostupnicima kroatistike, njihovoj rodbini i prijateljima, čestitali su pročelnica Odjela izv. prof. dr. sc. Sanja Knežević i zamjenica pročelnice izv. prof. dr. sc. Mirela Šušić, poželjevši im da stečeno znanje nadograđuju na diplomskom studiju i tijekom cijeloga života.

- Ovaj svečani trenutak kruna je vašeg rada, a nadam se da će vam obveza čitanja koju ste imali ostati trajna navika. Budite ponosni kad uđete u učionicu, neka djeca budu iznad vas, ne zato što bi znala više, nego jer je njihovo srce otvoreno za ono što mogu primiti i što će ih osnažiti za život. Vrijeme u kojem živimo je materijalističko i mnoge su od vas roditelji sigurno pitali što vam je ovo trebalo. Ali kada pogledamo u povijest, vidimo da su najsjajnija razdoblja čovječanstva bila vezana uz civilizacije koje su bile humanistički najrazvijenije i koje su imale najveća dostignuća u umjetnosti i književnosti. Zato budite ponosni, stvarajte ljude koji mogu kreirati svijet u kojem neće biti samo potrošači, poručila im je pročelnica Knežević uoči podjele diploma.

Promocija je bila prilika za dodjelu tradicionalnih priznanja najuspješnijim studentima, a dobili su ih: Katarina Znaor (najbolja studentica Odjela za kroatistiku na prijediplomskoj razini 2021./2022.), Sara Marić (najbolja studentica 2022./2023.), Katarina Alpeza, Ana Burazer, Leonarda Drljepan, Mirna Dujmović, Mirna Glavinić, Natali Grančić, Laura Ivić, Lucija Karin, Antonia Katuša, Matea Keran, Biljana Kostić, Amarija Kraljić, Arisa Krizmanić, Ivan Lujo, Sara Marić, Nora Mihajić, Leona Mladin, Jakov Momirović, Josip Renić, Mateja Šimić, Maja Škrlin, Vladimir Tomaš, Josip Uglešić, Magdalena Uskok, Emina Velagić i Tina Vidaić.

01. svibanj 2024 11:40