StoryEditorOCM
Zadar plusSVEUČILIŠTE U ZADRU

Promovirano 27 prvostupnika informacijskih znanosti i jedna prvostupnica knjižničarstva

Piše Zadarski.hr
15. prosinca 2023. - 20:32

U Multimedijalnoj dvorani Sveučilišta u Zadru danas je održana svečana promocija prvostupnika Odjela za informacijske znanosti. Promoventima su na diplomama čestitali zamjenica pročelnice Odjela za informacijske znanosti doc. dr. sc. Drahomira Cupar i promotorica doc. dr. sc. Martina Dragija Ivanović.

U godini u kojoj se obilježava 20 godina od osnutka Odjela za informacijske znanosti, nekadašnjeg Odjela za knjižničarstvo, promovirano je 27 prvostupnika i prvostupnica informacijskih znanosti i jedna prvostupnica knjižničarstva. Ove generacija, istaknula je docentica Cupar, suočila se s većim izazovima nego mnoge generacije prije nje, s učenjem u izmijenjenim, nerijetko teškim okolnostima, koje je iziskivalo puno više napora nego je to ranije bio slučaj.

- Neke od vas zaobišla su prva spontana studentska okupljanja, brucošijada, a sve „društvene aktivnosti“ preselile su se u Teamse, Zoomove i ostale virtualne prostore.

Ali ste zato razvili mnoge nove digitalne vještine, osnažili ste se za nove izazove. Bilo je izazovno, ali se nadam da vas je iskustvo studiranja na našem Odjelu ipak uspješno pripremilo za daljnje životne i profesionalne izazove. Nadamo se da ipak svi nosite neke lijepe uspomene koje ste stvorili kod nas i s nama, rekla je zamjenica pročelnice.

Iako se studentima nekada činilo da uče stvari koje im u životu neće trebati, iza svake „beskorisne“ informacije krije se ideja koju je samo potrebno razviti u nekom smjeru.

- Nadamo se da ćete nastaviti učiti, razvijati se, istraživati prostore informacija i primijeniti svoja znanja sa studija u svojim radnim okolinama, na svojim novim studijima i novim poslovnim izazovima. Svoje ste zvanje i titulu stekli velikim trudom, radom i odricanjem - uz podršku vaših obitelji i prijatelja i nosite ju s ponosom.

Želim vam da se danas lijepo provedete sa svojim obiteljima i prijateljima i ponosno kročite na svome daljnjem putu rasta i razvoja, poručila je doc. dr. sc. Drahomira Cupar, prenoseći pozdrave pročelnice izv. prof. dr. sc. Marijane Tomić, koja promociji nije nazočila zbog bolesti.

Nakon svečane prisege uslijedila je podjela diploma uz zajedničko fotografiranje.

02. svibanj 2024 14:49