StoryEditorOCM
Zadar plusPLESNI ANSAMBL

Prošli vikend održana je posljednja, četvrta, radionica pokreta i plesa za ne-plesače koju je vodila Josipa Štulić

Piše ZADARSKI PLESNI ANSAMBL
10. studenog 2020. - 14:10

Prošli vikend održana je posljednja, četvrta, radionica pokreta i plesa za ne-plesače. Uz već tri održane vikend radionice kroz ovu godinu zaokružen je ciklus besplatnih radionica za ovaj mladi projekt Zadarskog plesnog ansambla koji planiraju nastaviti i narednih godina s obzirom na odličan odaziv. 

Svaka radionica je bila mali istraživački plesni laboratorij ljudi različitih profila, iz različitih gradova, profesija, stilova života i dobnih skupina. Naglasak je bio na kreativnosti i autentičnosti, tako da je svaki polaznik stvarao svoj specifičan plesni vokabular koristeći vlastitu maštu i radeći na improvizacijskim tehnikama. Prva i druga radionica održane su u veljači, a treća i četvrta u jesenskim mjesecima. Nakon uvoda u improvizaciju, druga radionica se bavila vremenom i muzikalnošću pokreta, treća je istraživala korištenje prostora i pojam koreografije, a posljednja radionica fokusirala se na elemente koji tvore inspiraciju za pokret i ples.  

Ova plesačko ne-plesačka priča završit će u obliku javne prezentacije i izvedbe rada zainteresiranih polaznika na Večeri plesnih minijatura u Kneževoj palači u sklopu programa povodom proslave Dana Grada. Oni najhrabriji polaznici imat će priliku, osim rada u dvorani, biti izvođači na sceni u sklopu kratke plesne minijature. 

Radionice je vodila Josipa Štulić, članica Zadarskog plesnog ansambla, Zadranka s diplomom plesne akademije u Salzburgu s bogatim plesnim iskustvom. Osim što pleše u profesionalnim plesnim predstavama, Josipa se bavi koreografijom, edukacijom i pedagoškim radom, scenskim pokretom i glumom, a između ostalog  autorica je prvog zadarskog flashmoba te ima iskustva u sličnim radionicama za zainteresiranu javnost. 

''Polaznici su sjajno reagirali i čarobno je vidjeti ljude kad se prepuste plesu i pokretu, koliko potencijala svako tijelo ima i što se sve može s tim'', rekla nam je Josipa nakon radionica. 

Program je sufinanciran od Zaklade Kultura nova programom razvoja publike.

26. travanj 2024 15:44