StoryEditorOCM
Zadar plusLIJEPA GESTA

Rotary klub Zadar nastavio s tradicijom i organizirao koncert na kojem je nastupio Marko Tolja. Zadarskom vrtiću Latica donirano 45 tisuća kuna!

Piše Zadarski.hr
12. prosinca 2022. - 13:49

U organizaciji Rotary kluba Zadar, 8. prosinca je održan još jedan vrhunski humanitarni koncert i to za Dječji vrtić Latica. Ove godine mnogobrojnu publiku, članove kluba i goste, zabavljao je Marko Tolja, a vrtiću je donirano čak 45.000 kuna!

Ček je ravnateljici Vesni Penjalov uručio predsjednik Rotary kluba Zadar Ivan Ninčević. Ona je na doniranom čeku zahvalila te je darovala Ninčevića i Marka Tolju rukotvorinama koje su za njih izradila djeca vrtića.

Dječji vrtić Latica je jedina specijalizirana predškolska ustanova za djecu s teškoćama u razvoju na području Zadarske županije. Vrtić djeluje od 1990. godine i primarni svih djelatnika je cilj je, kako ističu, osigurati uvjete za što kvalitetniji život djeteta s teškoćama u razvoju u njegovoj domicilnoj sredini, u okruženju svoje najprirodnije i najvažnije zajednice – obitelji. DV Latica je također inkluzivna ustanova, pa tako pored djece s poteškoćama u razvoju u vrtić mogu ići i djeca redovnog razvoja.

Humanitarni božićni koncert tradicija je koju je zadarski Rotary klub održavao dugi niz godina u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar gdje su pjevale najveće hrvatske zvijezde. Međutim, radi pandemije koronavirusa tradicija je, na žalost, morala biti prekinuta. Ove godine nastavili su s humanitarnom akcijom te su organizirali koncert u spektakularnom prostoru novoobnovljene Providurove palače, koja je proglašena kulturnom atrakcijom godine. Mnogobrojne uzvanike je tako u atriju palače dočekao bogat buffet stol s brojnim specijalitetima, kao i vrhunska vina lokalnih vinara.

Marko Tolja još jednom je pokazao svoj talent te je publiku počastio vrhunskim izvedbama svojih hitova, ali i svjetskih i domaćih klasika kao što su Strangers in the night i That‘s life Franka Sinatre ili Samo jednom se ljubi, hrvatskog velikana Ive Robića. Nije nedostajalo ni božićnog repertoara pa su tako Tolja i publika zapjevali White Christmas te brojne druge božićne hitove koji su podignuli raspoloženje. Tolja je čak i zapjevao poznatu zadarsku pjesmu Kalelarga u swing verziji. Simpatičan i nadasve talentiran, publiku je oduševio svojim glasom, a koncert je završio legendarnim hitom My way u kojem su se zasigurno mnogi prepoznali.

Nakon koncerta, publika je opet mogla uživati u druženju, hrani i vinu, ali povrh svega, vrhunskom ambijentu Providurove palače, koja je s pravom opravdala naziv kulturna atrakcija godine. 

29. travanj 2024 11:06