StoryEditorOCM
Zadar plusVIDEO: VEČERAS PREMIJERA PJESME ZADARSKOG HOP-CUP BENDA

Sexymotherfuckers imaju novi ljetni hit: "Ona te traži doli po plaži, ulalala..."

22. lipnja 2018. - 21:10
spot__3_

"Neman cvike za doli na plažu, zato stojin tu u hladu uz plažu na plaži", stih je nove vesele i "catchy" pjesme Sexymotherfuckersa, četiri zadarska glazbenika koji već deset godina prijateljuju i stvaraju zabavnu glazbu i s kojima je naprosto nemoguće voditi razgovor a da ne prosuzite od smijeha. Posebnost bivanja u njihovu društvu, slušanje nepresušnih šala na njihov i na vaš račun jednaka je glazbi koju stvaraju, odnosno samo njihovom žanru naziva "original dalmatian hop-cup". Kada tom ritmu dodaju i svoje nesvakidašnje tekstove, iz kojih isijava neopterećenost, humor i ljetni đir, nazire se još jedan potencijalni ljetni hit. Ove sezone on se, pogađate, zove – Plaža, a premijerno će se moći čuti ovoga petka na radijima, portalima, glazbenim televizijama.

- Umjetnički izdvojak različitih konstrukcija glazbenih dijelova i raznih vrsta usmjerenja vokalno-instrumentalnih izričaja u cilju što bolje zabave. To je naš dalmatinski hop-cup, da ne filozofiramo - ono najbolje od glazbe - saznajemo od frontmena benda Ive Petrića. Tata-mata benda je i gitarist, pjevač i glavni kompozitor Marin Mrva, basist Marino Antišin, ekskluzivno saznajemo, ovisno o večeri mijenja oblik od mame do tate, a bubnjar Marko Nakić zvan Njake, e, on je uvijek dite u ovoj ludoj obitelji, slažu se svi!

Kako je nastala?

- Tako je i nastala "Plaža" - mama je nešto rekla, tata se složio, a djeca su se veselila. To je tipična litnja pisma, sve ono o čemu jedan Dalmatinac sanja je u njoj – more, hlad, lijepa žena, cvrčak, školjke... Baš nam je draga! Spot je sniman u Zadru i šibenskom beach baru En Vogue, režirao ga je vrhunski Ivan Grancarić, a Ena Friedrich ga je uljepšala. Ona ti je Playboy zečica, zgodna, brutalna... Tako da se super među nas uklopila. Mi smo vrhunski glumci, odlično smo spot odradili, iskreni su i skromni dečki.

Možda ih je najviše od svega proslavila pjesma "Ajme meni nije mi dobro", pa ih novinari i fanovi često ispituju kada će snimiti nešto slično i u ovom konkretnom slučaju, očekuju li od "Plaže" da postane hit?

- Mi radimo pjesme, a ne hitove. Zapravo, sve je to nama hit, pobogu - radimo pjesme koje nam se sviđaju, a ne koje su nam loše! Ono što nam se sviđa kao bendu to ide van, svidjelo se to publici ili ne. Pjesma mora imat neku vibru, a ako glava na nju radi, ako mrda, to je onda to - objašnjava Mrva kriterij odabira singlova.

- Bitno da se možeš nasmijati, bit glazbe je zabava, nema tu sad filharmonije, mudrovanja. Brate, doša si na koncert, zabavi se! Da, da, htio sam reći da naš novi singl "Plaža" još bolje zvuči uživo! - ponosan je Petrić. Ovo će je ljeto izvoditi na gažama u Zadru, na Cresu, Silbi, Murteru, Viru...

- Ljeti toga imamo more, samo ulijeću. Ali po klubovima nema svirki, to je postalo katastrofa, nešto je valjda drugo u điru. Rep ili štajaznam... - dodaje Petrić.

Novi album

Sexymotherfuckeri su od svog prvog albuma "Didonanu", objavljenog sad već davne 2010. godine, snimili dovoljno pjesama prepoznatljivih kod njihove publike za još jednu ploču, tako da krajem godine možemo očekivati izlazak i drugog albuma. No nemojte to shvatiti preozbiljno - ako oni shvate da to ipak nije to, onda će njegov izlazak još malo pričekati.

- Nikad nismo ništa forsirali, pa ni nećemo. Nama je ovaj bend, druženje i glazba koju stvaramo prije svega zadovoljstvo. Kada to prestane biti, prestat ćemo snimati. Među nama nema razmirica upravo zato što sve radimo s guštom, objašnjava Petrić. I stvarno, djeluju kao dobra klapa, uigrana, zabavna, prijateljska, društvo u kojem se fora na foru samo slaže. Suradnje s drugim glazbenicima zato nisu česte, oni su nekako sami sebi dovoljni.

- Eventualno primimo kojeg gosta na klavijaturama, netko ponekad uleti, dođe ispeć meso, ode po cigare, zove čovika i tako - nadovezuju se jedan na drugog.

- Molim te, ako možeš, napiši da tražimo fatalne crnke za daljnje spotove. To nam je važno! Samo nek se jave - ozbiljan je Mrva.

- Nakon Playboy crnke spremni smo recimo za crnke iz Sabora i nečije matere. Mrak žene, uključujući Mrak Taritaš, očekujte Facebook natječaj - zaključuju.

Plaža

Sidin ispod maloga bora na plaži,
doša mi je frend, kaže: ona te traži po plaži,
doli na plaži, ulalala doli na plaži

Neman cvike za doli na plažu,
zato stojin tu u hladu uz plažu na plaži,
doli na plaži, ulalala doli na plaži

Sanjao sam lipe plaže, pune erotske masaže
Lipo čisto plavo more, a ja na plaži sidin sam

Ring ring dong tutu pipi tutu,
doša je kamion, sladoled je tu,
doli na plaži, ulalala doli na plaži

Ispod mene neka mala doli na plaži,
vadi kremu maži, maži, maži
Ajde me namaži, ulalala doli na plaži

Sanjao sam lipe plaže, pune erotske masaže
Lipo čisto plavo more, a ja na plaži sidin sam

Ispod malog bora čč cvrčak mi cvrči,
vruće cvrči u glavu me prči, cvrči
ulalala doli na plaži

Kupaći kostimi i male meduze,
kunjke, dagnje i osunčane guze,
ulalala doli na plaži


Sanjao sam lipe plaže, pune erotske masaže,
Lipo čisto plavo more, a ja na plaži sidin sam,
Lipo čisto plavo more, a ja na plaži sidin sam....


Tekst i glazba: Ivo Petrić/Marin Mrva
Aranžman: Sexymotherfuckers & Ivan Grancarić (Septem production)

04. svibanj 2024 08:15