StoryEditorOCM
Zadar plusDIGITALNA IZLOŽBA

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna bila je domaćin županijskog natjecanja LIK 2023.; Evo tko su najbolji učenici...

Piše Zadarski.hr
10. ožujka 2023. - 11:54

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna bila je domaćin županijskog Natjecanja - izložbe učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna - LIK 2023.

Tročlano povjerenstvo odlučivalo je između 30 učeničkih radova pristiglih iz trinaest osnovnih škola u kategoriji likovna kultura, dok su u kategoriji likovna umjetnost na županijsku razinu stigla dva rada iz dvije srednje škole.

Tema-poticaj u obje kategorije bila je Ples, pa su tako osnovnoškolci u aplikaciji FlipaClip radili svoje plesne kreacije, dok su se srednjoškolci okušali u tehnici stop animacije.

Županijsko povjerenstvo u sastavu: Goran Jeličić (predsjednik), Bojana Vukojević i Ana-Marija Juričev Modrinić odlučili su nakon održanog vrednovanja nagraditi i na državnu razinu natjecanja poslati radove koje su priredili sljedeći učenici:

Roza Baljak, 6.razred OŠ Š. K. Benje, mentor Josipa Čačić Orlović; Jakov Kurtović, 8. razred OŠ Š. Budinića, mentor Veronika Šindilj i Monika Perišić, 6. razred OŠ Biograd, mentor Goran Jeličić te Tonina Jakovljev, 3. razred Srednje škole Biograd na Moru, mentor Ivana Burica i Elena Želić, 3. razred Gimnazije V. Nazora, mentor Svjetlana Pera.

Digitalnu izložbu radova koji će ove godine predstavljati Zadarsku županiju na državnoj razini Natjecanja-izložbe LIK 2023. priredila je Bojana Vukojević, a evo i linka na kojem se može pogledati. 

25. travanj 2024 05:56