StoryEditorOCM
Zadar plus10 GODINA DJELOVANJA

“Snovima ću tvojim proći”: zadarska klapa Munita ima novu pjesmu i glazbeni spot, pogledajte ga...

Piše Zadarski.hr
5. srpnja 2023. - 09:07

Zadarska klapa Munita objavila je novu pjesmu pod nazivom "Snovima ću tvojim proći", koja predstavlja završnu pjesmu uoči izlaska novog Munitinog albuma. Kao i na svim pjesmama Munite, autor glazbe i teksta je član klape Vjekoslav Šuljić, a Munita se vraća svom prepoznatljivom baladnom stilu kojim dominira pjevna i pamtljiva melodija.

Glazbeni aranžman i ovoga je puta djelo zadarskog aranžera Jere Šešelje, koji time nastavlja uspješnu suradnju sa klapom. Naravno, i ovoga je puta obogatio zvuk Munite ubacivši u aranžman dionice pedal steel gitare, instrumenta koji je puno tipičniji za country, a koje je maestralno odsvirao američki glazbenik Tommy Detamore. Time je klapa opet pomakla granice svog glazbenog izričaja u svom nastojanju da uvijek publici ponudi nešto novo i drugačije. Sve će to biti razvidno na novom albumu klape Munita, koji će svjetlo dana ugledati nakon ljeta, a momci iz Munite će ga promovirati na velikom obljetničkom koncertu povodom obilježavanja 10 godina glazbenog djelovanja koji će održati 9. studenog u HNK Zadar. Na pozornici će im se pridružiti i glazbeni gosti čija imena članovi klape za sada čuvaju kao iznenađenje.

Kod stvaranja glazbenog spota Munita se opet obratila provjerenim suradnicima – zadarskom dvojcu Damiru Matešiću i Davoru Strenji, koji su zaslužni za nekoliko glazbenih spotova klape Munita. Spot u crno bijeloj tehnici dočarava melankoličnu atmosferu, a svojim pojavljivanjem obogatile su ga zadarska čelistica Gabriela Filipović i plesačica Zadarskog plesnog ansambla Mona Dao. Snimljen je u prostorima Centra za kreativne industrije u Zadru. 

Novu pjesmu “Snovima ću tvojim proći” zadarska će klapa 23. srpnja predstaviti na festivalu “Večeri dalmatinske pisme” u Kaštelima, na kojem su do sada četiri puta uspješno nastupili, osvojivši čak 8 glazbenih nagrada.

03. svibanj 2024 12:25