StoryEditorOCM
Zadar plusPRAKTIČNI SAVJETI

Što sve možete pronaći u zadarskom IKEA Studiju za planiranje?

Piše Sponzorirani sadržaj
5. listopada 2024. - 13:51

Za planiranje svoje nove kuhinje, ormara, dnevnog boravka ili kupaonskog namještaja više ne morate odlaziti do Splita ili Zagreba. Naime, od 19. rujna ove godine sve to možete obaviti u City Parku Zadar, na adresi Ulica 4. gardijske brigade 1, gdje je IKEA otvorila svoj Studio za planiranje.

Zadarski Studio za planiranje nije velik kao robna kuća IKEA Zagreb, ali je dovoljno velik da u njemu možete vidjeti izložena rješenja koja vas mogu inspirirati za planiranje i naručivanje. Dovoljno je velik i da možete uzeti u ruke i isprobati IKEA proizvode te vidjeti kako bi se uklopili u vaš dom. Primjerice, ručkice i fronte, radne ploče ili ugradbene sisteme za ormare. Ako usput poželite kupiti poneku sitnicu koja vam privuče pogled, možete i to: određeni broj manjih artikala dostupan je za kupovinu odmah u Studiju. Da vas i dodatno razveselimo - ovdje ćete moći kupiti i dio IKEA božićne kolekcije zbog koje ne možemo dočekati prosinac.

image

IKEA Studio za planiranje u Zadru

/Slobodna Dalmacija

Zadarski Studio za planiranje drugi je u Hrvatskoj – prvi je otvoren prije tri godine u Splitu. Grad već ima svoj IKEA dostavni centar u Murvici, a širenje usluga otvaranjem Studija za planiranje bio je naredni korak u poslovanju i približavanju kupcima. Kupci iz ovog dijela Dalmacije sada mogu i u Zadru saznati sve o IKEA proizvodima, rješenjima i uslugama blizu svoga doma ili mjesta na kojem rade. Naravno, uz personaliziranu i stručnu pomoć IKEA stručnjaka koji su prošli edukaciju kako bi mogli odgovoriti na svako vaše pitanje.

Odakle krenuti ako planirate novu kuhinju? 

- Za početak, prije dolaska u studio trebate se dobro pripremiti kako bi ta dva sata planiranja bilo iskorištena na najbolji mogući način - odgovara nam Josipa Hajdić, voditeljica IKEA Studija za planiranje u Zadru. 

image

IKEA Studio za planiranje u Zadru

/Slobodna Dalmacija

- Bilo bi poželjno da prvo inspiraciju pronađete na našoj internetskoj stranici, odlučite se koji bi stil odgovarao vašem domu, ali i imate li u svojem prostoru dovoljno mjesta za sve što ste zamislili. Zatim izmjerite prostor, ne otprilike već točno jer tih nekoliko centimetara zaista predstavlja razliku. Najlakše je otići na internetsku stranicu IKEA.hr, gdje postoji dio za planiranje kuhinje te tamo pogledati jasne upute kako precizno izmjeriti prostor i o čemu voditi računa. Primjerice, gdje je priključak za vodu, gdje za napu, na kojoj visini je klupčica za prozor, cijev od radijatora, kakvi su zidovi, je li knauf dodatno ojačan za gornje elemente... Sve su to pitanja na koja je odgovor najbolje imati prije termina kako biste vrijeme u Studiju potrošili na ono najvažnije, a to je planiranje kuhinje - objašnjava Josipa.

image

IKEA Studio za planiranje u Zadru

/Slobodna Dalmacija

A kad imate sve potrebne detalje oko mjera u prostoru, vrijeme je za dogovaranje termina. Zakazujete ga na internetskoj stranici IKEA, unutar rubrike Planiranje i savjetovanje. Dobro je znati kako rezervaciju termina u iznosu od 9,99 eura dobivate natrag ako kupite planiranu kuhinju. Ako nemate ideju kakvu kuhinju želite ili želite dodatno potvrditi svoj izbor, dobra je vijest kako je u zadarskom Studiju za planiranje izloženo sedam modela, pa možete vidjeti kako su složeni elementi te koje im radne i kuhinjske ploče najbolje odgovaraju. Imaju primjer svih fronti i ručkica, do mile volje možete kombinirati i probavati, i to na dnevnom svjetlu, što je također važno.

- Planiranje u studiju traje dva sata, a po potrebi se može produžiti. Postoji i mogućnost dolaska u dom kupca kada termin traje tri sata, uz unaprijed dogovorene uvjete. Imamo i poseban prodajni termin od 45 minuta gdje provjeravamo već napravljeni nacrt i dogovaramo dostavu i/ili montažu. Kad je planiranje završeno, kupac dobiva kompletan nacrt i popis za kupovinu kuhinje te dogovara dostavu u IKEA dostavni centar ili na kućnu adresu - napominje Josipa Hajdić, voditeljica IKEA Studija za planiranje u Zadru te dodaje:

image

IKEA Studio za planiranje u Zadru

/Slobodna Dalmacija

- Ako je narudžba veća od 199 eura, dostava do našeg Dostavnog centra u Murvici je besplatna. Važno je napomenuti da, ako se kupac odluči za dostavu kuhinje u dostavni centar u Murvici, prijevoz do kuće organizira sam. S obzirom na veličinu kuhinjskog namještaja, mi uvijek savjetujemo dostavu u kupčevu prostoriju jer ona uključuje i 15. kat bez lifta, bitno je samo da kamion ima pristup zgradi i da je stubište dovoljno prohodno za veličinu namještaja.

Termini za planiranje kuhinja brzo se popunjavaju pa svoj dogovorite na vrijeme.

A što dosadašnji kupci najviše preferiraju? Iznimno su popularni IKEA sustavi za odlaganje, prije svega ormari PAX, PLATSA za dječje sobe i potkrovlja te BESTA za dnevne boravke i predsoblja, a veliki je interes i za kupaonski namještaj od drva. U Studiju možete vidjeti i uvijek poželjne organizatore poput ladica ili košara ako želite osvježiti ili nadograditi svoj postojeći sustav. 

image

IKEA Studio za planiranje u Zadru

/Slobodna Dalmacija

IKEA Studio za planiranje namijenjen je kupcima koji žele uštedjeti vrijeme i trud pri planiranju svog doma te urediti prostor na jednostavan i praktičan način. Do njega se može navratiti i bez rezervacije termina, u razgledanje ili prigodnu kupnju, od ponedjeljka do subote od 09:00 do 21:00 sat, dok će od 20. listopada te tijekom studenog i prosinca biti otvoren i nedjeljom.

image

IKEA Studio za planiranje u Zadru

/Slobodna Dalmacija
05. listopad 2024 13:52