StoryEditorOCM
Zadar plusPREKO 1000 IZLAGAČA

Sutra na Višnjiku počinje 9. Adriatic Gastro Show, jedan od najznačajnijih sajmova za kvalitetnu pripremu turističke sezone! Evo što vas sve očekuje

Piše Ana Vučetić Škrbić
30. siječnja 2024. - 14:44

Od srijede, 31. siječnja, do subote, 3. veljače, dvorana Sportskog centra Višnjik u Zadru ugostit će Međunarodni Festival gastronomije i turizma - 9. Adriatic Gastro Show.

Ovo je prvi put da se ovaj, jedan od najznačajnijih sajmova za kvalitetnu pripremu turističke sezone, održava u Zadru i to nakon što je odlukom Grada Splita zatvorena Spaladium arena pa su organizatori manifestaciju odlučili preseliti na Višnjik.

- U ovom trenutku u Zadru nema niti jednog slobodnog kreveta za spavanje. Sinoć smo prolazili kroz grad, svaki treći prolaznik dolazi sa strane. Ovaj događaj značajan je za Zadar, jer je i on poput drugih gradova u Dalmaciji izvan sezone prazan, a naše manifestacije uvijek se održavaju baš u tom periodu. Iz iskustava u Splitu vidjeli smo da bi se nakon sajmova otvaralo pedesetak predstavništava različitih firmi, vjerujem da će se isto dogoditi u Zadru - rekao je direktor Adriatic Gastro Showa Stipe Šamija koji je najavio kako je već dogovoreno da će se i iduće godine sajam održati u - Zadru!

image
Jure Miskovic/Cropix

Adriatic Gastro Show, najveća i najkvalitetnija HORECA sajamska manifestacija u regiji, na 200 izložbenih prostora okupit će preko 1000 tvrtki izlagača iz dvadeset zemalja svijeta, među kojima i najpoznatija imena iz područja gastronomije, vinarstva i turizma. Na 12.000 kvadratnih metara atraktivnog izložbenog prostora, kroz specijalizirane manifestacije, predstavit će se cjelokupan turističko-ugostiteljski spektar proizvoda i usluga.

image

Stipe Samija iz organizacije
 

Jure Miskovic/Cropix

- Koliki je značaj ove manifestacije za Zadar, ne treba posebno govoriti. Zahvaljujući ovakvim događanjima mi postajemo središte sajamskog izlaganja na jadranskoj obali i zato u gospodarskoj zoni Crno treba ostaviti prostora za ovakve specijalizirane manifestacije - kazao je zadarski gradonačenik Branko Dukić koji je svim izlagačima zaželio dobrodošlicu. Jednako kao i Ante Sjauš, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam Zadarske županije.

image
Jure Miskovic/Cropix

- Adriatic Gastro Show u svom fokusu ima sve ono što Zadarska županija u svojim projektima i aktivnostima radi, a to je brendiranje naše županije kao eno-gastro destinacije. Za to imamo sve predispozicije, od razvoja poljoprivrede, proizvodnje vrhunskih namirnica do njihve obrade i prezentacije. Dobar rezultat u ovom slučaju ne može izostati, znamo koliko je važno turizam podignuti na veću kvalitetu i doprijeti njegovoj izdržljivosti. Zato smo podržali ovu međunarodnu manifestaciju i veseli nas što je možemo ugostiti u njezinom devetom uspješnom izdanju - poručio je Sjauš.

image

Denis Karlovic, direktor Visnjika
 

Jure Miskovic/Cropix

Program izlaganja obuhvala cijeli niz proizvoda, od ponude se izdvajaju: prehrambeni proizvodi, sladoledi i konditorski proizvodi, eko i enogastronomija, oprema i ambalaža, vina i alkoholna pića, kava i čajevi, voda, sokovi i sirupi, oprema za serviranje i ambalaža, hotelska i ugostiteljska oprema, informatičko financijski sustavi, tekstilni program za ugostiteljstvo, spa & wellness oprema, namještaj, rasvjeta i dekoracije, uređenje i opremanje okoliša, parketi, podovi, vrata i prozori, klimatizacija i ventilaciju. Na Višnjiku će se predstavit će se i turističke regije, agencije, putovanja, destinacijski management, turizam i nove tehnologije.

image
Jure Miskovic/Cropix

Osim velikih tvrtki i izlagača poput Metroa, Alce, Maraske, Apfela i Peugeota, organizatori posebno ističu utjecaj ovog sajma na male i srednje dalmatinske poduzetnike, posebno u segmentu turizma. Zato su Adriatic Gastro Show prepoznali i pokroviteljstvom podržali: Ministarstvo poljoprivrede RH, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Zadarska županija, Turistička zajednica Zadarske županije, grad Zadar i Turistička zajednica grada Zadra.

image
Jure Miskovic/Cropix

- Prije svega žalim zahvaliti organizatorima koji su odabrali Športski centar Višnjik i Grad Zadar za ovu zaista vrijednu manifestaciju. Osim same promociju koju dobivamo s ovim događajem, to nam ujedno donosi i značajni prihod. Ne samo nama već i cijelom ugostiteljskom sektoru u Zadru. Brojke izlagača su zaista impresivne i pravo je zadovoljstvo što ćemo i dogodine biti domaćiin ovoj manifestaciji. Mogu samo poručiti kako će im kompletna logistika centra Višnjik biti na raspolaganju - kazao je Denis Karlović, direktor ŠC Višnjik u čijim je dvoranama lani održano preko 400 događajnih manifestacija.

image
Jure Miskovic/Cropix
27. travanj 2024 07:24