StoryEditor
Zadar plusZADARSKA GLUMICA

Tihana Lazović uzrujana zbog komentara na društvenim mrežama: ‘Hoćemo li obeshrabriti svaku kolegicu koja javno progovori o zlostavljanju u branši?‘

Piše PSD
26. ožujka 2021. - 13:33
Darko Tomas/Cropix

Tihana Lazović reagirala je an društvenim mrežama povodom nepovjerenja koje pojedinci ukazuju njenim kolegicama, žrtvama seksualnog nasilja kada odluče javno o tome progovoriti.

Nakon što je srpska glumica Milena Radulović otkrila da ju je u ranoj mladosti silovao učitelj glume kod kojeg je išla na tečajeve, pokrenuta je grupa 'Nisam tražila' u kojoj su žene s prostora cijele bivše Jugoslavije počele pisati svoju ista ili slična iskustva.

Prvenstveno je riječ o osobama iz filmske industrije pa su brojne glumice počele i javno otkrivati imena onih koji su ih seksualno zlostavljali ili u najgorem slučaju silovali. 

Posljednja je svoje jezivo iskustvo podijelila Danijela Štajnfeld koja je za silovanje optužila starijeg kolegu glumca Branislava Lečića. 

Kako se povećao broj optužbi, neki zlobnici su počeli pisati da se glumice javljaju o svojim iskustvima radi samopromocije i sl. na što je oštro reagirala Tihana Lazović.

- Ako izađe još neka kolegica glumica i javno progovori o zlostavljanju u branši, hoćemo li ju odmah obeshrabriti ovom 'ma je je*ote sad su sve silovane' ili 'to je sad trend, žedne pažnje gladne karijere' jer slutim da je u tom smjeru krenulo, napisala je.

Dodala je da je to pojava koju počinje primjećivati među ljudima koje i sama poznaje.

- Slutim da je u tom smjeru krenulo. Primjećujem i na svom feedu koji ne čini ološ koji komentira po portalima, dodala je.

item - id = 1086873
related id = 0 -> 1132577
related id = 1 -> 1132576
14. listopad 2021 20:25