StoryEditorOCM
Zadar plusBRKANOVA DJEVOJČICA ZA KLAVIROM U PORUŠENOM ZADRU

Tomislav Bralić i klapa Intrade imaju novi album "Bilo je i vrime" čija naslovnica krije jednu zanimljivost...

27. studenog 2018. - 22:48
Wanderlust (1)

U povodu stote godišnjice rođenja poznatoga zadarskog fotografa Ante Brkana, u Kneževoj palači prošlog je mjeseca bila priređena izložba "Magično u svakodnevnom". Posjetili su je i članovi klape Intrade i Tomislav Bralić te ugledali jednu fotografiju naziva "Portret djevojčice" koja ih se posebno dojmila. S obzirom da su baš u to vrijeme razmatrali kako će izgledati naslovnica njihova novog albuma "Bilo je i vrime", koji izdaju nakon četiri godine stvaranja, na licu mjesta su odlučili kako će ona izgledati.

– Na Brkanovoj crno-bijeloj fotografiji je nasmiješena djevojčica, svira klavir u porušenom Zadru nakon Drugog svjetskog rata. Stvarno nas se dojmio taj prizor i odlučili smo ga staviti na omot našeg albuma. Izdavači su se složili, zadarski Narodni muzej omogućio nam je fotografiju, na čemu im velika hvala – kazao nam je Tomislav Bralić, te potvrdio kako je klapa na neki način očuvala duh prošlog vremena uklopivši ga u neke nove početke. Usput nam je i ekskluzivno rekao da je album upravo ugledao svjetlo dana.

– Na njemu se nalazi 14 pjesama, od kojih je deset potpuno novih, a uskoro ćemo ih izvesti na velikim koncertima koje spremamo, u zagrebačkoj, ljubljanskoj i splitskoj Areni – rekao je Bralić.

04. svibanj 2024 07:33