StoryEditorOCM
Zadar plusU VELOJ LUCI

Tomislav Bralić i klapa Intrade oduševili publiku na autorskoj večeri Vinka Barčota

Piše Zadarski.hr
1. kolovoza 2023. - 11:01

U sklopu manifestacije posvećene Oliveru - "Trag u beskraju" - održala se u nedjelju u Veloj Luci i autorska večer Vinka Barčota, skromnog Velolučanina koji potpisuje "Kad mi dođeš ti", "Zemlja dide mog", "Ne diraj moju ljubav", "Ne mogu te prestat jubit", "Zalutali pogled", "Samo s tobom sam upozna ljubav" i mnoge druge.

U prekrasnom ambijentu pijace ispred crkve sv. Josipa u Veloj Luci njegove pjesme izvodili su Tomislav Bralić i klapa Intrade, Meri Cetinić, klapa Šufit, Tedi Spalato, Petar Dragojević, Marko Škugor, Ivan Ive Županović, Antonia Dora Pleško i kvartet Sequentia.

Prošlo je 30 godina otkako je glazbena priča Vinka Barčota započela pjesmom "Zemlje dide mog" koju je na festivalu Melodije hrvatskog Jadrana otpjevala Meri Cetinić. Upravo je instrumentalom tog evergreena započela Vinkova autorska večer.

Uslijedio je nastup Tedija Spalata, kojeg s Vinkom dijeli dugogodišnje prijateljstvo. Mnogi ne znaju da su Tedi i Oliver snimili demosnimku pjesme "Ne diraj moju ljubav". Tedi je izveo "Možda nekog voliš" i Oliverovu "Ti si meni sve" nakon čega je Petar Dragojević oduševio publiku svojim pjesmama "Nisam svoj", "Samo jednom" i Oliverovom "Ako voliš me".

Oliver je Vinku bio vjetar u leđa u glazbenoj karijeri i jedan od najbližih prijatelja. Vinko mu je napisao mnoge pjesme, između ostalih i uspješnicu "Kad mi dođeš ti", njegovu pjesmu s najviše streamova, po kojoj je cijeli koncert i nosio ime.

Najteže je u glazbi postići jednostavnost te u isto vrijeme stvoriti osebujan autorski rukopis, a Vinko je upravo po tome prepoznatljiv. To je vidljivo i u pjesmama koje je velolučki autor napisao za Ivana Ivu Županovića koji izveo "S tobom mogu sve", "Tebe volim", "Sve što trebam" te najnoviju "Dvije obale" u duetu s Antonijom Dorom. Vinko je veliki trag ostavio i u karijeri Marka Škugora koji je izveo "Zaljubljen", "Tebi" i veliki hit "Samo s tobom sam upoznao ljubav".

Vinko je poznat i po klapskim uspješnicama koje obožava ne samo Dalmacija, već i cijela Hrvatska. Klapa Šufit je na koncertu izvela hitove "Jubin te", "Otkad te znam" i "Oprosti dušo", a njihov najveći hit "Ne diraj moju ljubav" publika na pijaci otpjevala je uglas.

Tomislav Bralić i klapa Intrade nastavili su fantastičnu večer pjesama "Zalutali pogled", "Laku noć, "Ne mogu te prestat ljubit", "Kada jednom odem", "Samo za tebe" i Oliverovom "Nedostaješ mi ti". Bralić i Intrade su prije koncerta Vinku uručili poklon kao zahvalu za suradnju i prijateljstvo.

Uz red suza i red smijeha večer sjajnih pjesama privela se kraju "Zemljom dide mog " u izvedbi Meri Cetinić te emotivnom zajedničkom izvedbom "Kad mi dođeš ti". Bilo je to fantastično finale Vinkove autorske večeri, za koju se nadamo da bi se u skorijoj budućnosti mogla održati i izvan Vele Luke.

02. svibanj 2024 09:13