StoryEditorOCM
Zadar plusOKUS MEDITERANA:

Tuna od 40 kg, maslinovo ulje i vino usrećit će 250 pacijenata zadarske bolnice povodom Svjetskog dana bolesnika

Piše M. Gugić
11. veljače 2020. - 20:19
Na fotografiji: (u sredini) pomovnik ravnatelja bolnice dr. Neven Birkic sa suradnicima i predstavnicima udruge Lige protiv raka Zadar.Jure Miskovic/Cropix

Nadaleko je poznato kako je mediteranska prehrana zlatni standard pravilne prehrane, a otkriveni su brojni dalekosežni povoljni učinci takve prehrane na zdravlje. Upravo su zato u utorak, u povodu Svjetskog dana bolesnika, zadarski pacijenti dobili tunu tešku 40-tak kilograma, vino i maslinovo ulje. Iza ovih donacija stoji Jadran tuna i Poljoprivredna zadruga MasVin, a bolničkoj su ih kuhinji predali članovi Lige protiv raka

- Osim liječenja i kvalitetna prehrana važna je za brži oporavak naših pacijenata - istaknuo je pomoćnik ravnatelja dr. Neven Birkić te dodao kako je naravno i odnos prema pacijentima ključna stavka: 

- I mi koji radimo s pacijentima smo samo ljudi i imamo loših trenutaka, ali vjerujem da ispunjavamo i dužnost i obavezu i ono što u konačnici čini naš poziv, a to je biti što bolji prema pacijentima – zaključio je dr. Birkić.

Tuna na žaru predviđena je na jelovniku kuhinje za sutra, a s njom će se nahraniti oko 250 bolesnika. Mnogi kažu, u šali, kako je upravo kuhinja najbolji odjel zadarske bolnice jer spremaju jako ukusnu hranu, a to mogu potvrditi i sami pacijenti. 

- Inače je akcent u našoj bolnici da se sprema zdrava, mediteranska prehrana kako bi pacijenti što prije i lakše ozdravili– potvrdili su nam iz bolničke kuhinje.

Stoga, i sami promislimo koliko malom donacijom možemo pomoći bolesnima, ne samo na Dan bolesnika, već i sve druge dane. 

19. travanj 2024 22:18