StoryEditorOCM
Zadar plusU ZADRU SE ORGANIZIRA 1. ŠKOLSKA AMATERSKA REVIJA PASA

Tvoj pas je mješanac, avlijaner, dodž, bačvar, džukela…? Odlično! Prijavi ga na reviju!

Piše I.I.
21. svibnja 2018. - 17:37
azil1-280218

„Tvoj pas je mješanac, avlijaner, dodž, bačvar, džukela…? Odlično! Prijavi ga na reviju!“

Da mješanci mogu biti jednako lijepi i dobri kućni ljubimci kao i čistokrvni psi dokazuju učenici Poljoprivredno, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića iz Zadra koji će prvog lipnja održati prvu školsku amatersku reviju pasa. Uz reviju mješanaca dodjeljivat će se i brojne nagrade.

- Ne postoje dva ista psa mješanca i svaki od njih je jedinstven. Cilj projekta je podignuti svijest zajednice o brizi, pravima i zaštiti kućnih ljubimaca i napuštenih životinja, govori ravnateljica srednje škole Jelena Gulan dodajući kako će na Reviji, osim prijavljenih, sudjelovati i 14 pasa iz zadarskog i privlačkog azila, za koje će to biti prilika da pronađu svoj sretan dom.

Svi koji žele da baš njihov najbolji prijatelj pokaže svoju njušku na reviji trebaju se prijaviti na stranicama škole ili dolaskom u školu.

- Vjerujemo kako će revija uistinu uspjeti jer je već prvog dana prijavljeno 11 ljubimaca. Svi koji žele da njihov pas prošeta preko pozornice Novog Kampusa trebaju to napraviti do 23. svibnja, napominje ravnateljica Gulan.

Stručno povjerenstvo sastavljeno od učenika pod mentorstvom profesora, birat će „Miss i Mister azila“, a onaj mješanac koji osvoji srca povjerenstva bit će „Njuška godine“ i zaštitno lice proizvoda za pse koje školska zadruga proizvodi. Štoviše, isti dobiva nagradu „Daj šapu“, a svi sudionici dobivaju male poklon pakete.

- Drago mi je što su učenici osmislili ovakav događaj, no u organiziranju revije ne sudjeluju samo učenici veterinarskog smjera. Učenici koji pohađaju prehrambeni smjer pravit će pseće kolačiće za sve ljubimce koji budu došli na reviju, kaže ravnateljica Gulan dodajući kako će učenici poljoprivrednog smjera cvijećem ukrasiti pozornicu te izraditi prikladne lente za najbolje pse.

Revija će se održati 1. lipnja u 16.30 sati ispred škole, a osim revijalnog dijela, sudionici i gosti mogu također prisustvovati predavanjima profesora stručnih predmeta PPV škole Stanka Ožanića.

Ravnateljica Gulan je napomenula kako se na reviju mogu prijaviti oni psi koji su čipirani, cijepljeni i nemaju rodovnicu.

- Nadam se da ćemo uz pomoć revije nekim psima pronaći dom. Bitno je da su i djeca spoznala problematiku azila, da je on posljedica, a ne uzrok problema kako ga se navodi, rekla je Marijana Mustać, voditeljica zadarskog azila dodajući kako će zanimljiv biti i edukativni dio gdje će svi posjetitelji saznati više o azilu te što napravit kada pronađu napuštenog psa.

 

Potrebne ogrlice protiv buha
Ako želite pomoći zadarskom azilu, donacije hrane su uvijek dobrodošle.
- Hrana nam je uvijek potrebna, i to suha. Oni koje se žele riješiti starih deka i lancuna, slobodno ih mogu donijeti u azil za pse. Potrebne su nam i ogrlice protiv buha i krpelja te starih kanti, apelira voditeljica Marijana Mustać.
17. travanj 2024 09:21