StoryEditorOCM
Zadar plus‘DON‘T LOOK UP‘

TZ grada Zadra super se zeza s novim Netflixovim hitom: pozivaju turiste u Zadar prije apokalipse jer se s Pozdrava Suncu kometi posebno dobro vide!

Piše Zadarski.hr
28. prosinca 2021. - 17:41

Da, ušli smo u Hollywood.

Pojavljivanje Pozdrava Suncu u jednoj od završnih scena novog Netflixovog hita "Don't Look Up" iskoristila je Turistička zajednica grada Zadra za objavu na Instagramu: "Visit Zadar before next apocalypse. The ultimative hotspot for comet hunters".

Duhovita objava u duhu je satirične komedije Adama McKaya koja se sprda s današnjim svijetom post-istine, u kojem svatko ima svoju 'istinu' o svemu i gdje nitko nikome ne vjeruje, pa ni u izvjestan smak svijeta, koliko god bio utemeljen na neospornim znanstvenim činjenicama.

Svijet kakav smo znali definitivno nestaje, a ono malo vremena što nam je još ostalo do armagedona, bilo bi dobro iskoristiti pametno i posjetiti Zadar. Jer odavde se kometi koji razaraju planetu posebno radosno dočekuju.

"Ljudi vrište" na Instagram objavi TZ-a, samo je dodatak na poznatu istinu da naši gosti preko ljeta svaki zalazak Sunca ispraćaju aplauzom i ovacijama. I da je Nikola Bašić sebi i gradu podigao spomenik veći od njega.

Možda kraj svijeta i nije toliko daleko...

19. travanj 2024 10:08