StoryEditorOCM
Zadar plusBOŽIĆNI POKLON

U školi Bartula Kašića dobro je ići na domaćinstvo: nastavnik je za sve pripremio i tiskao Kuharicu, kolači se peku naveliko

Piše L.B.
23. prosinca 2022. - 19:15

Žan Morović, nastavnik glazbene kulture u zadarskoj Osnovnoj školi Bartula Kašića, svojim je učenicima za blagdane ‘poklonio‘ – kuharicu. Morović je aktivan u izvannastavnim aktivnostima, i to u domaćinstvu, pa je kuharicu, kako je otisnuto na zadnjoj stranici knjižice posvetio njima. „Posvećeno svim mojim učenicama i učenicima, marljivim pčelicama s Domaćinstva“, napisao je.

- U našim izvannastavnim aktivnostima ponudili smo učenicima i domaćinstvo, da vidimo koliko će ih to zanimati. Ispostavilo se da je zanimanje veliko, a naš Žan Morović, koji i inače izvanredno kuha, u tom je dijelu s učenicima izuzetno angažiran. Rado smo podržali njegovu ideju o tiskanju male kuharice, zapravo „slatkog Božića“, jer se radi o receptima za kolače – kazala je ravnateljica OŠ Bartula Kašića Katica Skukan.

Kuharica je došla i do zadarske Srednje škole primijenjene umjetnosti i dizajna, gdje Morović također predaje glazbenu kulturu.

Nazvana „Slatki Božić – kuharica za velike i male“, knjižica donosi recepte za 18 kolača i prigodnih božićnih slastica, uz bogate ilustracije. Detaljno su opisani postupci pripreme i potrebnih sastojaka, pa nema sumnje da će osnovnoškolci iz Bartula Kašića ove godine u svojim domovima prirediti ukućanima iznenađenje, spremajući neku od slastica iz Kuharice Žana Morovića.

image

Slatki Božić

29. travanj 2024 14:25