StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO I VIDEO

U Udruzi slijepih Roberto Vodanović Čopor, pjesnik, glazbenik i konceptualni umjetnik predstavio svoj zvukopis „Potopljena sjećanja“

Piše Mišel Kalajžić
17. ožujka 2024. - 21:51
U Udruzi slijepih Roberto Vodanović Čopor, pjesnik, glazbenik i konceptualni umjetnik predstavio svoj zvukopis ”Potopljena sjećanja”Mišel Kalajžić/Slobodna Dalmacija

Roberto Vodanović Čopor, pjesnik, glazbenik i konceptualni umjetnik, održao je u petak umjetničku večer u Udruzi slijepih Zadarske županije.

Predstavio je svoj zvukopis „Potopljena sjećanja“, zvučno putovanje po dalmatinskim gradovima.

Nakon izvedbe glazbenog dijela večeri, uslijedio je razgovor umjetnika i posjetitelja s domaćinima iz Udruge slijepih. Razmijenjeni su utisci nakon poslušane izvedbe, a posebno zanimljiv bio je način na koji su članovi Udruge doživjeli Čoporove zvukopise.

Bilo je razgovora o tome kako mozak procesuira informacije koje dobije od uha, o slam poeziji, alternativnom rocku, o Čoporovom bendu Kriptidi, razlikama između industrijskog i craft piva i mnogim drugim zanimljivim temama.

Udruga je sve posjetitelje počastila velikom tortom i sokovima, a dogovoreno je novo druženje u prostoru Udruge s programima čitanja poezije.

Moderatorica događanja bila je slijepa spisateljica Mirjana Mrkela.

02. svibanj 2024 11:52