StoryEditorOCM
Zadar plusMOCIRE I KALELARGA

U Zadru se ovog vikenda održava Europsko prvenstvo u mažoret plesu: nastupit će preko 3000 malih i velikih mažoretkinja

Piše Iva Ivanac
20. rujna 2022. - 12:58

Ovog će vikenda Zadar živjeti za mažoret ples jer se od četvrtka do nedjelje održava Europsko prvenstvo u mažoret plesu. 

Natjecateljski dio održat će se u dvorani Mocire, dok će svečano otvorenje i paradni defile biti na Kalelargi.

Europsko prvenstvo u mažoret plesu najavila je predsjednica Udruge mažoretkinje grada Zadra, Željka Vitlov kazavši kako je ovo samo jedno u nizu velikih sportskih natjecanja koja se u posljednje vrijeme održavaju u Zadru. 

- Četvrtak je rezerviran za kategoriju neformacije jer će se na Kalelargi održavati službeni treninzi. Petak započinjemo s prijemom kod gradonačelnika Branka Dukića u Kneževoj palači, službeno otvorenje natjecanja je na Forumu u 11 sati, a u 14 sati počinje natjecanje u kategoriji paradni defile. U nedjelju se program vraća u Mocire gdje će se održati koreografni program od 9 do 16 sati u kategoriji formacija kadeta, juniora i seniora, istaknula je Vitlov.

Prevodnica mažoretkinja juniorskog tima Iva Vrkić naglasila je turističke benefite koje Zadar ima od jednog ovakvog natjecanja. 

- Ovog vikenda u Zadru očekujemo preko 3000 mažoretkinja iz cijele Europe. Dolaze nam timovi iz Francuske, Češke, Rumunjske, Crne Gore, Srbije... Grad će napuniti preko 200 formacija i neformacija mažoretkinja i Zadar će uistinu živjeti mažoret ples. Prema sadašnjim informacija u Zadru će se zbog ovog prvenstva ostvariti preko deset tisuća noćenja, ali i podijeliti preko 20 tisuća obroka, kazala je Vrkić.

Organizatorice na lokalnoj razini, Vitlov i Vrkić, zahvalile su se na potpori Gradu Zadru, Zadarskoj županiji, Turističkoj zajednici Grada Zadra, ali i glavnom organizatoru Europskom mažoret savezu. 

25. travanj 2024 22:58