StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: U SKLOPU ANTIČKIH DANA

Učenici u muzeju izrađivali rimski nakit

Piše Ruža Ljubičić i Tea Stipanović
31. svibnja 2017. - 16:10
20170531_101205_resized

Studenti Odjela za arheologiju i Odjela za klasičnu filologiju u suradnji s Arheološkim muzejem Zadar organizirali su manifestaciju pod nazivom Antički dani u sklopu kojih je u srijedu održana radionica izrade antičkog nakita. U prostorijama muzeja, s ciljem oživljavanja antičke kulture i uz pomoć učenica Klasične gimnazije Ivana Pavla II., zainteresirani građani izrađivali su tradiciolani antički nakit.

- Jako smo zadovoljni odazivom naših sugrađana i turista u ovogodišnjim Antičkim danima. Ove godine zainteresiranih je puno više nego prošle godine, sudjeluju i pomažu nam u organizaciji – istaknuo je Filip Pavić, jedan od glavnih organizatora manifestacije.

Na radionici izrade antičkog nakita sudjelovali su i učenici 6. a. razreda Osnovne škole Petra Preradovića. Učenici su izrađivali narukvice, ogrlice i ostali nakit prema predlošcima izloženim u muzeju koristeći kamenčiće, glinu, žice i ostale prirodne materijale. - Na poziv organizatora, rado smo se odazvali i podržali ovu manifestaciju. Smatramo da je ovakav vid terenske nastave poučan i zanimljiv za naše učenike te oni uvijek vrlo rado sudjeluju u različitim radionicama – naglasila je razrednica Anita Miletić.

- Nismo ni sami znali kako dobro izrađujemo nakit i super je što smo ovom radionicom otkrili naše skrivene talente – rekao je Luka, jedan od učenika koji su sudjelovali u radionici.

Organizatori pozivaju sve građane da im se pridruže u ostalim aktivnostima, a posebice zanimljivim Bakanalijama koje će se održati u petak s početkom u 19 sati na Forumu.


 

01. svibanj 2024 22:08