StoryEditorOCM
Zadar plusŠAGIJEV POTEZ

Uspješni početak Casperove crowdfunding kampanje: za male zadarske šahiste prikupljeno 44 tisuće kuna u tjedan dana!

Piše ŠK Casper
9. ožujka 2020. - 10:51

Željko Šagi, zadarski šahovski entuzijast i voditelj šahovskog kluba Casper koji je krajem godine osvojio ekipno kadetsko prvenstvo Hrvatske, u ponedjeljak je pokrenuo crowdfunding kampanju kojom želi financirati daljnji rad kluba, zbog nedostatka sredstava za održavanje natjecanja i nedostatka trenera šaha. Cilj je prikupiti osnovnih 50 tisuća kuna. Do petka je stiglo nevjerojatnih 44 tisuće kuna, no klubu je i dalje potrebna pomoć.

U zaista nesvakidašnjem klubu šah se počinje učiti već s tri godine života. Do prvih razreda škole, mali šahisti su potpuno ravnopravni treneru, a koju godinu kasnije nije ništa neobično da ga i nadmašuju u šahu! Upravo na Šagijevu inicijativu grad je i donio odluku o uvođenju šaha u sve gradske dječje vrtiće.

No, nakon 20 godina predanog rada i vrhunskih rezultata, Casper je suočen s poteškoćama u financiranju natjecanja, ali i s nedovoljnim brojem trenera šaha. Uz financiranje ovogodišnjih natjecanja i odlazaka na prvenstva, glavna motivacija ove kampanje je ustvari okupljanje entuzijasta u zajednicu koja će pogurati Zadar snažno naprijed.

Klub možete podržati uplatom donacije na račun kluba: HR3824850031100223268. Sama kampanja provodi se putem Facebook-a (facebook.com/SahovskiKlubCasperZd) i stranice kampanje: sites.google.com/view/casper-zadar

06. svibanj 2024 02:31