StoryEditorOCM
Zadar plusZADRANKA U SLOVENIJI

Vanja Tokić: "Spremna sam za Svjetsko prvenstvo, nisam stala s pripremama od prošle godine! Sanjam zlato..."

Piše M.M.
24. svibnja 2022. - 12:22

Europska prvakinja u bodybuildingu u PRO Divisionu, Zadranka Vanja Tokić, spremna je za Svjetsko prvenstvo koje se održava u Sloveniji, u Kopru, 4. lipnja.

Jedina je žena u Zadarskoj županiji, a tek jedna od nekoliko u Republici Hrvatskoj koja je osvojila Pro Division, odnosno Pro Card, što je zlatna ulaznica za profesionalno bavljenje bodybuildingom te najviša stepenica u ovom sportu.

Vanja će u Kopru nastupiti bok uz bok s profesionalcima iz cijelog svijeta u kategoriji PRO MODEL, ovaj put kao jedina predstavnica iz naše zemlje.

- Čast mi je i veliko uzbuđenje što ponovo odlazim na svjetsko prvenstvo. Moje pripreme nisu ni stale, traju još od prošle godine, od Europskog prvenstva i ponosna sam što nisam poklekla. Ali, kad dogurate ovako daleko, jednostavno nema smisla 'kiksati' pred sam kraj. No, da je bilo lako, nije – priznaje nam Vanja koja je do sada odrađivala dva treninga dnevno, po grupama mišića, a sada je ”spala” na tek jedan dnevno.

image

U wellness kategoriji Vanja Tokic osvojila je 1. mjesto, a s njom se natjecao i njezin otac Zoran Tokic

Luka Gerlanc/cropix

- Sad, pred samo natjecanje, stvari se ipak malo uspore. Odrađuju se lagani treninzi za cijelo tijelo jednom u danu. Veliki unos ugljikohidrata koji je bio do sad, mijenja se unosom veće količine proteina – objašnjava nam Vanja koja već četiri godine živi bodybuilding i nema namjeru stati.

- Želja mi je popeti se na svjetski tron, sanjam to zlato no, vidjet ćemo kako će sve ispasti, konkurencija je zaista velika – zaključila je Vanja.

25. travanj 2024 19:53