StoryEditorOCM
Zadar plusVELIKA SVEČANOST

Večeras se otvaraju 60. Glazbene večeri u Sv. Donatu, obilježavaju se retrospektivom fotografija iz bogate festivalske povijesti

Piše Glazbene večeri u Sv. Donatu
16. srpnja 2020. - 12:05

Jubilarne 60. Glazbene večeri u Sv. Donatu obilježavaju se retrospektivom fotografija iz bogate festivalske povijesti. Na crkvi sv. Donata, Gradskoj vijećnici, Gradskoj straži i Providurovoj palači izvješene su četiri zastave s portretima Pavla i Valtera Dešpalja iz 1961. godine, kao i Vladimira Ruždjaka iz 1964. - u objektivu fotografa Ante Brkana - te Ive Pogorelića, kojeg je 1976. na Večerima snimio Abdulah Seferović.

U koncertnim prostorima bit će izložen prvi festivalski plakat Ive Bavčevića iz 1961. godine, kao i izbor fotografija autora koji su obilježili kako povijest Večeri, tako zadarske fotografije: šezdesete godine prošloga stoljeća zabilježio je Ante Brkan (fotografijama prvog koncerta Zadarskog komornog orkestra i Maje Dešpalj), sedamdesete Abdulah Seferović (koji je snimio Early Consort of London), osamdesete Zvonko Kucelin (slikom pijanista Vladimira Ovchinikova), devedesete Željko Karavida, ujedno i trenutni službeni fotograf Večeri, koji je 1990. snimio Anđelka Klobučara za orguljama u crkvi sv. Mihovila. Razdoblje 21. stoljeća prezentirano je kroz objektiv Vladimira Ivanova, s portretima Ivana Repušića i ansambla Dialogos.

Projekt su ostvarili Koncertni ured Zadar i Galerija umjetnina Narodnog muzeja Zadar.

Pridružite se Facebook događajima

16.07. | Svečano otvorenje 60. Glazbenih večeri u Sv. Donatu

19.07. | Zadarski komorni orkestar - Četiri godišnja doba

22.07. | Splitski virtuozi - Dešpalj u Donatu

25.07. | Ženski zbor Hrvatske radiotelevizije - More

28.07. | Ansambl Sorgo - Mladi zadarski glazbenici

30.07. | Kalamos kvintet - Bersiana

08.08. | Marco Graziani i Mia Miljković Đuzel - Bee250ven

10.08. | Andrey Gugnin - Virtuoso

14.08. | Zadarski komorni orkestar - Za Pavla

Važna obavijest o koncertu svečanog otvorenja

Prije samog svečanog otvorenja koje nas očekuje večeras, 16. srpnja u 21 sat organizatori šalju nekoliko važnih obavijesti.

- S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, kako bismo zaštitili i čuvali vaše i naše zdravlje, dužni smo pridržavati se mjera prevencije od potencijalnog širenja zaraze koronavirusom poštujući službene odluke i preporuke. Ulaz u koncertni prostor otvara se u 20 sati, a prilikom ulaska nužna je obavezna dezinfekcija ruku te upis u evidencijsku listu posjetitelja. Hvala na razumijevanju!

 

 

25. travanj 2024 02:17