StoryEditorOCM
Zadar plusSJAJNA ORGANIZACIJA

Veliko priznanje za spektakl u Zadru: Hrvatski odbojkaški savez primio nagradu ua Eurovolley 2021!

Piše SN
27. rujna 2021. - 11:13

Hrvatski odbojkaški savez primio je u nedjelju na gala večeri u Ljubljani priznanje za sjajnu organizaciju EuroVolley 2021 u Zadru.

Gala večeri u Ljubljani prisustvovao je i stručni tajnik HOS-a Frane Žanić, koji je nakon dodjele ove nagrade izjavio: "Drago nam je da primijećen i nagrađen veliki trud svih ljudi koji su sudjelovali u organizaciji i koji su pridonijeli da ovaj EuroVolley uspije. Veliki obol tome dali su i grad Zadar, Republika Hrvatska i Hrvatski odbojkaški savez. Uz zajedničku pomoć svih sudionika Hrvatska se još bolje pozicionirala na europskoj odbojkaškoj mapi."

Uz Hrvatsku kao suorganizatori, priznanje su primili i savezi Bugarske, Rumunjske i Srbije. Nakon uistinu revolucionarnog koncepta uvedenog na prošlom europskom prvenstvu 2019. godine, s osam zemalja organizatora, po četiri za muškarce i žene, na ovom se EP-u pokazalo koliko je to bila dobra ideja. U muškoj su pak konkurenciji nagrađeni kao organizatori nacionalni savezi Poljske, Češke, Estonije i Finske. Na svečanosti je i posebno istaknut rekord svih vremena u ženskoj odbojci što se gledatelja tiče, kada je finalnu utakmicu između Srbije i Italije u Beogradu s tribina pratilo nevjerojatnih 20.565 navijača.

"Europski timovi osvojili su šest od 12 medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020., a nedugo nakon Igara u Japanu imali smo 40-ak dana neprekidnog natjecanja na visokoj razini u čak devet zemalja i 12 gradova na ovogodišnjem EuroBeachVolleyu i EuroVolleyu. Unatoč ovogodišnjem ogromnom uspjehu, moramo i dalje nastaviti vrijedno raditi kao jedan tim kako bismo promijenili percepciju našeg sporta i dodatno podigli njegovu razinu u svim kategorijama", izjavio je predsjednik CEV-a Aleksandar Boričić.

Na odbojkaškoj gala svečanosti Europske federacije CEV odrađen je i ždrijeb ovogodišnje Lige prvaka.

Na svečanosti dodijeljene su i pojedinačne nagrade. Najbolji igrač u ovoj godini je Francuz Earvin Ngapeth, a najbolja igračica je Talijanka Paola Egonu, koju u klubu Conegliano, gdje igra i naša reprezentativka Božana Butigan, trenira hrvatski izbornik Daniele Santarelli. Najbolji trener odbojkaša je Francuz Laurent Tillie, a odbojkašica Srbin Zoran Terzić. Najbolji odbojkaši na pijesku su Norvežani Anderas Mol i Christian Sorum, a odbojkašice Joana Heindrich i Anouk Verge-Depre. Najbolji trener pjeskaša je Norvežanin Kare Mol, a nagradu za životno djelo dobio bivši igrač, trener i sudac, Grk Thanassis Beligratis.

06. lipanj 2023 18:22