StoryEditorOCM
Zadar plusS RADOM POČELA PRESTIŽNA VINSKA ŠKOLA

Vinski Oxford u Zadru - naučite sve o vinima i žestokim pićima iz cijelog svijeta

Piše Zadarski.hr
18. ožujka 2018. - 13:47

Udruga ljubitelja vina Vinum iz Zadra u suradnji sa Falkensteiner hotelom Jadera, baš kako je i najavljivala prethodnih mjeseci, uspjela je dovesti najprestižniju svjetsku vinsku školu na svijetu u Zadar. Riječ je o WSET-u ili kako je popularno zovu vinski Oxford.

WSET Level 1 za početnike ovog puta nije održavan zbog manjeg broja prijavljenih, međutim Level 2 održava se prema najavljenim terminima 16. i 17. ožujka i 23.i 24. ožujka. od 16 do 20 sati. Ispit će se održati 7. travnja.

Jedan od najkvalitetnijih vinskih stručnjaka u Hrvatskoj, Vjekoslav Stojišić, preuzeo je dužnost predavača u Zadru. Stojišić je ujedno nositelj WSET Level 3 titule te trenutno pohađa Level 4 koji je ujedno preduvjet za Master of Wine kandidate.

Predavanja obuhvaćaju teoretsko i praktično znanje o vinima i žestokim alkoholnim pićima iz cijelog svijeta. Degustacija vina je sastavni dio svakog predavanja, te će se tijekom seminara kušati više od 50 poznatih vina iz cijelog svijeta. Ispiti su na engleskom jeziku i stižu direktno iz Londona.

Smatra se kako je ovo tek početak i kako će se baš ovim putem otvoriti i proširiti priča oko vinskog svijeta u Zadru te se uskoro planiraju organizirati i tečajevi Level 1, 2 i 3 u Zadru.

18. travanj 2024 02:08