StoryEditorOCM
Zadar plusSAMO ZA ZADARSKI.HR

Virski umirovljenici nakon plasiranja ‘Leta 3‘ u finale: ‘Jupiter nam je pomogao da uđemo u dvoranu i bilo je neopisivo. Ostajemo do finala!‘

Piše Božana Sviličić
10. svibnja 2023. - 15:05

- Jupiter nam je pomogao da uđemo u dvoranu i bilo je neopisivo. Ostajemo do finala, a upravo tražimo smještaj. Ne možemo vjerovati da se ovo događa. Atmosfera je fantastična! – rekla je veselo 74-godišnja umirovljenica Marica Barišić koja je sa tri godine starijim suprugom Mijatom iz Vira doputovala u Liverpool kako bi na Eurosongu podržali svoj omiljeni bend ‘Let 3‘.

image

Marica (74) i Mijat Barišić (77) iz Vira su stigli u Liverpool kako bi podržali Let 3

Od samog dolaska u Liverpool umirovljeni prosvjetni radnici su kao prateći ‘grupies‘ legendarnog ‘Leta 3‘ prava atrakcija. Kako bi došli na Eurosong stopirali su od Vira do Zagreba, ali je vozač bio zalutao, pa su se vratili u Zadar gdje su ‘stopirali‘ avion. Odletjeli su u London, ali su u jednom trenutku pomislili da su sletjeli u - Liverpool.

image

Virski umirovljenici na Eurosongu

Čitatelj/Slobodna Dalmacija

- Bio je to Liverpool street, a mi smo mislili da smo stigli, a zapravo smo bili tri sata daleko od grada. Ubrzo smo uz pomoć dobrih ljudi stigli i do tamo. Ovdje nas inozemni novinari salijeću sa svih strana. Upravo smo produžili smještaj i ostajemo u Liverpoolu do finala. Ne mogu opisati taj osjećaj – rekla je uzbuđeno.

Riječane su trebali pratiti samo iz Euro Villagea, a uoči polufinala napisali su pjesmu za Let 3, ‘Pobjednica‘ koju je Damir Martinović Mrle pročitao cijeloj eurovizijskoj delegaciji.

image

Marica (74) i Mijat Barišić (77) iz Vira su stigli u Liverpool kako bi podržali Let 3

Čitatelj/Slobodna Dalmacija

- Karte su bile rasprodane, a mi smo imali samo one za generalnu probu. Nismo mogli unutra. Na kraju smo dobili karte i ušli besplatno u dvoranu, a osjećaj je bio nepisiv - rekla je virska umirovljenica, te zaključila kako su u životu kao ‘socijalistička hipi generacija‘ stopirali čak i - pokretne stepenice.

image
Virski List/

- Stopirali smo i traktor Leta 3, i ja sam ga vozila, ali ne do Liverpoola, nažalost - kaže ova 74-godišnjakinja navodeći kako je sa suprugom povezala ljubav prema putovanjima. Kada su prije pet desetljeća odlučili autostopom proći kontinentom i posjetiti petnaest europskih zemalja, poznavali su se tek šest mjeseci. Nedugo nakon toga oženili su se u Slavonskom Brodu, a tijekom putovanja promijenili su 109 automobila spavajući ponekad i na otvorenom.

image

Virski umirovljenici na Eurosongu

Čitatelj/Slobodna Dalmacija
24. travanj 2024 10:25