StoryEditorOCM
Zadar plusU ZADRU PRVI GAMING EVENT IZAZVAO OGROMAN INTERES

Više od 500 mladih Zadrana natječu se u popularnim igrama Fortnite i FIFA, finale je u nedjelju, ali najvažnija su predavanja o ovisnosti o igricama

Piše M. Kalajžić
28. lipnja 2019. - 17:20
Nalsovna-za-galeriju

U Zadru je u petak prvi put započeo jedan gaming event - LevelUp u organizaciji tvrtke Mikronis, namijenjen svim zaljubljenicima u gaming kulturu. Sami event se održava u prostorima Kneževe palače i Muzeja antičkog stakla u Zadru gdje se igra turnir u poznatim igrama Fortnite i FIFA. Osim turnira održavaju se i edukativna predavanja vezana uz igre koje vode profesori i developeri svakodnevno uključeni u gaming industriju.

Više od 500 mladih natjecatelja prijavilo se online za sudjelovanje na turnirima, tako da se već ovaj prvi gaming event pokazao kao pun pogodak. U petak su započele kvalifikacije, a u nedjelju se odigrava finale u igrama Fortnite i FIFA. Konkurencija je velika, ali mladi igrači iz Zadra su vrlo motivirani – kazali su zadovoljni organizatori već prvog dana natjecanja.

Na ovogodišnjem LevelUp eventu mladi igrači imaju priliku upoznati i dva poznata lica hrvatske youtube scene. Ivan Rado ili takozvani Malajski Tapir sa svojih 215,000 pretplatnika na YouTubu i Archer7, još jedan hrvatski youtuber koji je svoju karijeru započeo prije 2 godine te je u vrlo kratom roku prešao preko 120 tisuća preplatnika.

Najvažniji dio su ipak predavanja o gaiming kulturi organizirana također u okviru eventa. Dr. Ivan Burcar, kirurg i subspecijalist kardijalne kirurgije sa Klinike za kardijalnu kirurgiju KBC Zagreb održava predavanje „DJECA S LICIMA KOJA BLIJEŠTE“ - Proučavanje fenomena ovisnosti djece o tehnologiji i njihovih posljedica za tjelesno i mentalno zdravlje. Svoja predavanja održat će doc. dr.sc. Krešimir Krolo i prof. Josip Ćirić sa Sveučilišta u Zadru, a niz predavanja predviđen je i za one koji se bave dizajniranjem igara. Sav prihod od prodaje ulaznica za predavanja bit će doniran za uređenje Odjela pedijatrije Opće bolnice Zadar.

28. travanj 2024 06:34