StoryEditorOCM
Zadar plusCRTICA IZ PROŠLOSTI

Zadarska liječnica "iskopala" kultnu fotografiju iz 1999.: slučajno uhvaćeni Luka Modrić već tada pokazivao svoj prirodni autoritet

Piše Morski.hr/Zadarski.hr
10. rujna 2024. - 14:06

Fotografija dječaka na biciklu s velikom sportskom torbom na leđima, snimljena na Narodnom trgu u Zadru, kruži društvenim mrežama i privlači pozornost Zadrana, ali i ostalih u zemlji.

Na prvi pogled, slika prikazuje djevojčicu koju je majka željela fotografirati, ali iza nje, u pozadini, stoji lik koji danas prepoznajemo kao jednog od najboljih veznjaka svijeta – Luku Modrića.

Dječaci oko njega slušaju ga s pažnjom, a Luka, tada tek 14-godišnjak, kao da već tad preuzima ulogu vođe.

Modrić, koji je prekjučer spektakularnim golom protiv Poljske proslavio svoj 39. rođendan, slučajno je uhvaćen u kadar.

Autorica fotografije, dr. Nada Perković Kevrić, prisjeća se te scene iz 1999. godine kada je Luka već pokazivao svoj prirodni autoritet i karizmu.

- Fotografija je nastala dok sam slikala svoju kćerku, koja je tada imala 4 godine - ispričala je dr. Perković Kevrić za Morski.hr. 

- Luka je bio s dječacima u pozadini i nešto im pričao, a oni su ga s oduševljenjem slušali. Već tada, u njemu se vidio kapetan momčadi, vođa kojeg su svi pratili - govori. 

Jednostavan dječak s Narodnog trga, kojeg su mediji kasnije opisivali kao pastira, zapravo je bio i gradski dečko.

- Kad se Luka probio, mnogi su ga prikazivali kao ‘čobančića‘, ali ja sam željela pokazati da to uopće nije važno. Bitno je tko si i kakav karakter nosiš u sebi. Luka je bio vođa od najranijih dana, i to se jasno vidjelo - prisjeća se dr. Perković Kevrić.

Ova fotografija sada postaje simbol toga kako veliki ljudi često ostavljaju trag od malih nogu, dokazujući da mjesto porijekla nije bitno – već snaga karaktera.

14. rujan 2024 17:31