StoryEditorOCM
Zadar plusČUVARI URBANE SCENE

Zadarska radija ih (uglavnom) ne vrte, a po Hrvatskoj ih kritika nemilo hvali, kako to, kako to? Kriptidi upravo objavili novi album, poslušajte...

Piše M.K.
17. siječnja 2022. - 11:47

Zadarski rock kolektiv Kriptidi je ovih dana upravo objavio svoj drugi album naslovljen „Hibernacija 2“.

Nakon što je njihov prvi album bio odlično prihvaćen u brojnim underground krugovima, pred nama je i novi zvučni zapis koji će zasigurno razbiti "prokletstvo" drugog albuma. Kriptidi su sa sedam novih pjesama nastavili razvijati svoj specifični eksperimentalni zvuk kojeg nije lako opisati, a opet, kojeg svi toliko vole, možda baš i zbog toga.

Taj zvuk uključuje elemente rock,n,rolla, bluesa, jazza, avangarde, noisea i psihodelije, te je oplemenjen jedinstvenim poetskim izrazom koji preispituje tmurne kutke ljudske egzistencije. Da ne bude sve tako crno uvijek je prisutan dašak zdrave duhovitosti u njihovom zvuku.

image
Kriptidi Hibernacija
Kriptidi

Album Hibernacija 2“ je snimljen u finoj akustičnoj atmosferi jedne bivše zadarske kino dvorane, te jedan manji dio u ugodnom prostoru prijateljske grupe Dragmlad. Autorstvo, snimanje i aranžmane potpisuju svi članovi grupe. Produkciju zvuka odradio je veliki Robert W. Sasquatch, a grafičku opremu albuma misteriozni Mongolski crv smrti. Album je izdan u kolaboraciji Kriptida i izdavačke kuće Slušaj Najglasnije. te je dostupan online kao download i/ili stream (Bandcamp) te u vrlo limitiranom fizičkom izdanju (CD). Kriptidi svima zahvaljuju na podršci i izlaze iz svojih pećina. Kriptidi opet dolaze!

26. travanj 2024 22:49