StoryEditorOCM
Zadar plusVIDEO & FOTO

Zadarska udruga pisaca traži nove kolege: snimili su promotivni spot "Potraga za piscem", evo kako izgleda...

Piše ZaPis
8. ožujka 2021. - 12:36

Da ne bi ostala samo slova na papiru, i zadarska udruga pisaca ZaPis se prebacila na digitalne platforme. Snimili su svoj prvi promotivni spot i to za aktualni književni natječaj "U potrazi za piscem".

Spot je snimio i montirao mladi zadarski kreativac Dorijan Dukić, a pred kamerom su se našli ZaPisovci Robert Nezirović i Iva Pejković, koji su ''tražili priče'' na nekim od prepoznatljivih zadarskih lokacija.

Ovo je možda i prvi književni video koji je ujedno i prelijepa turistička razglednica, a sam natječaj zaključuje se 15. ožujka 2021. Tema je slobodna, dakle, važno je da živite na području Zadra i Zadarske županije i da pišete prozu.

ZaPis prima isključivo prozne uratke na mail potragazapiscem@gmail.com, do 16 kartica teksta uz kojega je potrebno poslati i kratku biografiju.

Udruga želi pojačati svoje redove upravo autorima proze. Dodjelit će i nagrade najboljim autorima, poklon pakete knjiga i godišnje članstvo u Gradskoj knjižnici Zadar.

U međuvremenu, udruga se priprema za manifestaciju Zadar čita na temu bajki, planira jedno književno gostovanje sredinom travnja, te promociju nove zbirke - pjesničkog prvijenca Ivana Čeperkovića pod nazivom "Nigdje noći", na Svjetski dan knjige, 23. travnja.

27. travanj 2024 11:39