StoryEditorOCM
Zadar plusU ČETVRTAK

Zadarska županija potpisuje Memorandum o suradnji i prijateljstvu s Plovdivskom oblasti iz Bugarske: cilje je razvijaje gospodarske veze

Piše Zadarski.hr
1. lipnja 2022. - 11:13

S ciljem razvijanja gospodarske međunarodne suradnje Zadarske županije s Republikom Bugarskom, u Zadarsku županiju u službeni posjet dolazi izaslanstvo Plovdivske oblasti iz Bugarske predvođeno regionalnim guvernerom Yordanom Ivanovim, s kojim će župan Božidar Longin tom prilikom potpisati Memorandum o razumijevanju za suradnju i prijateljstvo između dviju regija. 

Ovom prilikom moramo naglasiti da nam je hrvatska diplomatska misija u Bugarskoj predvođena veleposlanicom Republike Hrvatske u Sofiji Nj.E. Jasnom Ognjanovac pružila potporu tijekom boravka izaslanstva Zadarske županije u Sofiji za vrijeme održavanja bilateralnih gospodarskih sastanaka u predsjedničkoj rezidenciji u Sofiji i Plovdivu u studenom 2019. godine.

Nakon ovih susreta s predstavnicima Plovdivske oblasti predloženo je povezivanje naših dviju regija i formalno potpisivanje Memoranduma o razumijevanju za prijateljstvo i suradnju.

Svečanost potpisivanja Memoranduma će se održati u četvrtak, 2. lipnja godine u Maloj vijećnici Doma Zadarske županije, s početkom u 11,30  za kada su predviđene i izjave za medije. 

Izaslanstvo Plovdivske oblasti imati će priliku susresti se sa predstavnicima županijskih ustanova, Upravnih odjela te razmijeniti ideje i kontakte za nastavak suradnje na područjima od zajedničkog interesa.

Tijekom službenog posjeta u suradnji s Veleposlanstvom Republike Bugarske u Zagrebu i Ureda župana Zadarske županije, istog dana u Kneževoj palači u 19 sati otvoriti će  se izložba "Duh znakova i slova" inspirirane glagoljicom, a u petak 3. lipnja održati će se sastanak s predstavnicima Sveučilišta u Zadru te obilazak poljoprivrednog dobra Baštica kojeg koriste sveučilišni odjeli. 

28. travanj 2024 04:33