StoryEditorOCM
Zadar plusPRIMILI NOVE ČLANOVE

Zadarski Lionsi pomogli teško bolesnoj djeci, sedmogodišnjoj Lei i 15-godišnjem Karlu!

Piše Zadarski.hr
1. veljače 2022. - 14:51

U prigodi primanja novih članova u svoj klub, zadarski su Lionsi proveli i humanitarnu akciju. Sredstva prikupljana na toj svečanosti uz donacije njihovih prijatelja, namijenjena su obiteljima dvoje teško oboljele zadarske djece.

Riječ je o sedmogodišnjoj djevojčici Lei s tumorom očnog živca koja redovito mora odlaziti u Zagreb na kemoterapije. U drugoj obitelji je 15-godišnji Karlo koji je zbog osteosarkoma operiran već dva puta i na terapije također putuje u Zagreb. Zbog čestih putovanja i boravka u Zagrebu pri čemu naknada koju dobivaju ne može pokriti ni manji dio troškova, obje obitelji su u potpunosti financijski iscrpljene. Dodatna sredstva potrebna su im za nabavke skupih pripravaka za jačanje organizma i krvi kako bi se kemoterapije mogle provoditi. Zadarski Lions klub odlučio je pomoći tim obiteljima i makar skromnim sredstvima olakšati im svakodnevnicu.

Na svečanosti prijema troje novih članova, održanoj u hotelu Bastion gdje se zadarski Lionsi i inače sastaju, podršku su im svojim dolaskom pružili predstavnici susjednih dalmatinskih klubova. Dobrodošlicu u najveću humanitarnu udrugu na svijetu, novim je članovima uputio i najviši dužnosnik hrvatskih Lionsa, guverner Jozo Berečić.

25. travanj 2024 00:30