StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: POČELO JE JOŠ RATNE 1993...

Zadarski plesni ansambl tradicionalnom Plesnom čestitkom razveselio i oduševio publiku

Piše Zadarski.hr
23. prosinca 2019. - 09:39
IMG_8026

Rasplesano i veselo bilo je u prepunom Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru. Zadarski plesni ansambl je tradicionalnom Plesnom čestitkom razveselio i oduševio publiku nastupom oko stotinu i pedeset polaznika Ansambla. Gledatelji, tj. roditelji, gosti, ljubitelji plesa, uživali su u kreativnim i tehnički sjajno izvedenim plesnim točkama vezani uz poznatu i popularnu filmsku glazbu (Prljavi ples, Nemoguća misija, James Bond, Kum, Groznica subotnje večeri, Čarobnjak iz Oza, Frozen, Moje pjesme, moji snovi, Grk Zorba...).

Nastupila su djeca predškolskog uzrasta sa simpatičnim i maštovitim koreografijama Lare Stanin, osnovnoškolce je vodila Martina Ružić, dok je mlade goste iz Kožina uvježbala Natali Perić koja je uz Patriciu Gospić ujedno i koreografkinja zrelijim točkama koje su izveli stariji polaznici Ansambla. Kroz program je gledatelje snalažljivo provela plesačica, koreografkinja i slobodna umjetnica Josipa Štulić koja se sjajno snašla u ulozi voditeljice programa.

Brojne božićne i novogodišnje produkcije koje je organizairao Zadarski plesni ansambl započele su još ratne 1993. u suradnji s Hrvatskom kazališnom kućom na inicijativu ravnatelja Žarka Ivkovića, a u suradnji Zadarskog plesnog ansambla i Plesnog odjela Glazbene škole Blagoje Bersa. Do danas još uvijek ne opada veliki interes za prigodne programe vezane za božićne i novogodišnje blagdane. Pokrovitelj svih događanja koje ove godine organizira Zadarski plesni ansambl je nacionalna Zaklada Kultura nova.

20. travanj 2024 05:50