StoryEditorOCM
Zadar plusBLUES POBJEDNICI

Zadarsko-filipjanske "Jeremije" osvojili Zagreb - predstavljat će Hrvatsku u Memphisu! 

Piše M.K.
30. listopada 2017. - 16:10
J_005557

Jeremiah's bend, čiji su članovi iz Zadra i Sv. Filipa i Jakova, pobjednici su 9. Croatian Blues Challenge koji se održao u Jiggy baru u Zagrebu.

- Ovom pobjedom smo ostvarili pravo sudjelovanja na Međunarodnom Blues Challengu u Memphisu, SAD-u u siječnju, 2018. Također, sudjelovat ćemo na Europskom Blues Challenge-u 2020., za koje ćemo mjesto održavanja saznati na proljeće. U konkurenciji od pet finalista odsvirali smo pet autorskih pjesama koje ne spadaju u klasičan blues, već kako mi to volimo nazvati, progressive blues. Pjesme će se moći uskoro poslušati i na albumu imena "Time to Rob" koji će sadržavati sedam pjesama – kazali su članovi benda nakon velike pobjede.

Skupinu groove entuzijasta, aka Jeremiah's, od 2011. godina drži isto poslanje: dubok upliv u blues mantru, ukrašenu funkom i ojačanu rockom. Od početnog instrumentalnog filipjanskog trojca (Sv. Filip i Jakov) - bubnjara Jeremije Eškinje, basista Luke Ćetkovića i gitarista Roka Vodopije poduplali su se za zadarske snage - usnoharmonikaša Franu Škaru i vokalisticu Mirtu Juran te Filipjanca Antu Brzića, vokalista i trubača. Nastupajući po lokalima i festivalima dalmatinske regije razvijaju svoj zvuk kojeg u ožujku i travnju 2017. zapisuju na prvom albumu u fotogeničnom i akustičnom filipjanskom kazalištu. Zvuk albuma koji broji sedam autorskih pjesama je ostao autentičan zbog energije zajedničkog i analognog snimanja. Uskoro iz postprodukcije stižu Jeremiah's!

25. travanj 2024 14:58