StoryEditorOCM
Zadar plus‘MASTERCHEF‘

Zadranin Piasevoli: "Malo san iznenađen. Nisan očekiva da ću bit među najboljima, molija san se samo da ne buden među najgorima"

Piše Rebeka Pastuović
19. listopada 2022. - 08:56

Sinoćnja je epizoda naše natjecatelje vratila (ili odvela) u studentski život. Naime, na radnim jedinicama dočekale su ih kutije iznenađenja u kojima su im chefovi Stjepan Vukadin, Damir Tomljanović i Melkior Bašić pripremili skromnije namirnice uklopljive u budžet svakog prosječnog studenta.

- Virujen da je svako od vas jedan period života bija student. Ko je bija student? 

- S 30 godina još san 2. godina - rekao je šaljivi Splićanin Luka Marin.

- A ne virujen baš da in je ovako bilo. Ja san mislija da će u kutiji bit samo jaja, nasmijao se splitski umirovljenik Ivica Višić kada je vidio namirnice iz kutije i dodao:

- Nisan ja ima kad bit student, chefe, ja san s 19 odma u čizme uša. Inače šta se tiše frižidera, meni kod kuće ko u studenata uvik svitli!

- Na raspolaganju vam je malo bogatiji studentski frižider, kako bi pripremili studentski obrok s MasterChef potpisom, pojasnio je natjecateljima chef Melkior.

- Prošli put kada sam bio pobjednik na kutiji iznenađenja dobio san prednost radi koje san se izvuka sa testa eliminacije. Tako da, danas bi bia jako zadovoljan sa zlatnom sredinom - da me se ne primijeti previše ili da budem pobjednik pa da mi opet daju prednost, podijelio je Marin svoj cilj pred kamerama.

image
Nova TV/ Press


Napeta priprema je započela, a kuhari su se razbježali po dvorani u potrazi za opremom potrebnom za njihov studentski obrok. Chefovi su primijetili da više natjecatelja želi pripremati varivo, zbog čega su ih upozorili na ponavljanje jela, a natjecatelji su se susretali i s drugim komplikacijama.

- Kuham rižot od kozica. Naravno, nismo dobili rižu za rižot, već punjene paprike ili ćufte...međutim, s obzirom na tematiku povratka u studentske dane, dane kada ne možete birati, odlučila sam se ipak raditi rižu, odlučila je Imoćanka Anita Vuković u izboru jela. 

- Danas san odlučila da ću sebi stavit manje zadataka i odradit sve komponente da budu brilijantne, umjesto da ih napravin više i da ispadnu lošije. Samo ću se koncentrirat da radin brzo i efikasno, odlučila je 23-godišnja Korčulanka Matea Alduk.

- Razbij Luce, šakon udaraj, potakao je Marin kolegicu Luciju Kerečin s kojom dijeli radnu površinu i za koju je rekao da su dobro ‘kliknuli‘ jer se zabavljaju dok kuhaju.

- E uspija san kremu napravit za tri minute, pohvalio se zadovoljni Ivica u trenutku kada je vrijeme za pripremu na satu isteklo.

- Dva pjata? U ime oca! Zadivljen je bio Marin postignućem kolege Daruvarca Marka Kolaka.

Došlo je vrijeme da chefovi prozovu su one natjecatelje za čija su jela smatrali da su najbolja, ali i najlošija. 

Kao kuhare najboljih jela pozvali su Maju ŠabićLuku Piasevolija, Mateu i Lea Jurešića.

image
Nova TV/ Press


- Malo san iznenađen, nisan očekiva da ću bit među najboljima, molija san se samo da ne buden među najgorima. Bija san student jednu godinu, al san bija doma na materinoj spizi pa se tad nije ništa prominilo u vezi mog kuhanja, rekao je Zadranin Piasevoli žiriju.

Matea Alduk, 23-godišnja Korčulanka svojim je jelom oduševila žiri, a njezino je jelo bilo toliko dobro da je chef Damir njezin tanjur prisvojio sebi.

- Ne dolazim iz bogate obitelji i nije mi nepoznato od jednostavnih namirnica sastavit dobro, kvalitetno jelo, rekla je.

image
Nova TV/ Press


Kao autori najlošijih jela prozvani su Anita Vuković, Luka Marin, Jelica Boto, Emina Bajramović, Marko i Tihomir Krklec.

- Malo sam iznenađena jer sam smatrala da je moje jelo zaista ukusno. Teško se nakon stress testa vratiti sa 100 posto snage, rekla je turistička djelatnica iz Imotskog žiriju.

- Meni anksioznost uzrokuje šta san bia pobjednik prošle kutije iznenađenja. Ja ću naučit, ja samo gazin naprid pa do kad trajen, do tad ću i dotrajat, zaključio je odlučno Marin nakon kritike chefova i dodao:

- Začudilo me šta su prozvali Tihomira, ne sad jer je on Bog bogova, ali jako puno truda ulaže, a čas je najbolji, čas je među najgorima, prokomentirao je Marin svog kolegu, koji je završio među najlošijima zbog nedovoljno prokuhane riže.

image
Nova TV/ Press


Korčulanka Matea i Puljanka Maja Šabić su prema žiriju ipak imale dva najbolja jela. Dok je chef Melkior preferirao Majin tanjur, Damir i Stjepan su za favorita izabrali Mateino jelo. 

 - Bilo je doslovno kao na vagi, ali meni je osobno bolja bila Matea. Samo ovako nastavi i ne znam di ti je kraj, rekao je Stjepan djevojci koja će u sljedećem izazovu zbog svoje pobjede imati prednost. 

Emina i Jelica prozvane su zbog najgorih jela, a Emina je na kraju bila natjecateljica kojoj je zaradila ponovni odlazak u stress test. 

- Dala si sebi nadimak "kraljica stress testa" razmisli želiš li da te se pamti tako ili kao osobu koja se bori, poručio joj je chef Damir.

20. travanj 2024 07:23