StoryEditorOCM
Zadar plusNE ZNATE ŠTO BISTE RUČALI? PITAJTE LUNCH ADVISOR

Zadranin Sandro Ćutuk i njegovi prijatelji "skuhali" su zanimljivu aplikaciju, provjerite o čemu se radi!

27. prosinca 2018. - 23:03
Ive Valčić, Sandro Ćutuk, Marino Troskotsandro_cutuk4-221218

Prema dugogodišnjoj ideji Zadranina Sandra Ćutuka, 31-godišnjeg magistra ekonomije, uz pomoć prijatelja i programera Marina Troskota (26) i developera Ive Valčića (43) prije nekoliko tjedana svjetlo dana ugledala je besplatna, simpatična aplikacija naziva Lunch Advisor. Kako joj i samo ime govori, svojim korisnicima svakodnevno savjetuje što bi danas mogli pripremiti za objed; recepti koje nudi prilično su jednostavni, kvalitetni, i za njih nije potrebno dugo vrijeme pripreme.

- Polazeći od svog primjera kod kuće, znam koliko je teško svaki dan imati novu ideju što skuhati za ručak, paziti na to da jedemo raznoliko i zdravo pa se na kraju na našem stolu stalno nalaze ista jela, ali ne zato što druga ne znamo pripremiti, nego nemamo ideja. Postoji na internetu more kuharica, no među stotinama ili tisućama recepata ponovno je teško odlučiti što ćemo kuhati. Zato Lunch Advisor zna, svaki dan korisniku ponudi tri varijante, što vjerujem i da psihološki utječe na ljude. Dakle, kao da govori korisniku: jednostavno je, izaberi nešto od ta tri jela i to je to - objašnjava nam koncept aplikacije njezin kreator Sandro Ćutuk. Vegetarijanska jela, poslastice za mesoljupce, kao i gluten free recepti zadovoljit će svačije preferencije, riječ je o jelima koje je uglavnom lako spremiti, a same recepte pisao je Sandro, njegova obitelj i prijatelji.

- Preko Lunch Advisora svoje najdraže recepte mogu nam slati i sami korisnici, ako su dobri svakako ćemo ih ubaciti u aplikaciju. Isto tako, mogu jela koja im se svide ubaciti u „favorite“, gdje će onda s vremenom imati popis najdražih recepata kojima se uvijek mogu vraćati. Svako jutro oko 9 sati stići će vam obavijest o novim receptima, tako da možete planirati dan pred sobom. Mi ćemo nastaviti raditi na sadržaju, povećavati broj recepata, a tko zna, možda jednog dana ubacimo i videa s uputama - kazao nam je Sandro.

Aplikaciju su momci prilagodili i za Android i za iOS, zadovoljni su brojem downloadsa za sada, a i od reklama koje na njoj iskaču mogu zaraditi koju kunu. Skuhali su dobru priču koju žele nastaviti razvijati i dokazali – najjednostavnije i najpraktičnije ideje često su one najbolje!

03. svibanj 2024 12:08