StoryEditorOCM
Zadar plusPRESTIŽNA NAGRADA

Zadranka Vlatka Vučić-Marasović dobitnica je PRO PR GLOBE Awards za 2022.! ‘Ovo je priznanje za moju obitelj‘

Piše Zadarski.hr
17. siječnja 2023. - 14:43

Ukupno 25 renomiranih stručnjaka na području odnosa s javnošću iz 12 zemalja, dobitnici su PRO PR GLOBE Awards za 2022. godinu. Ono što je zanimljivo je da su se i hrvatski PR stručnjaci našli na popisu nagrađenih, uključujući i jednu Zadranku. Riječ je o Vlatki Vučić-Marasović, voditeljici Odsjeka za odnose s javnošću Ureda župana Božidara Longina i službenici za informiranje Zadarske županije

Uz nju, Hrvati koji su osvojili nagradu su i: Karla Labaš, PR & Marketing menadžerica Dubrovačkih ljetnih igara, Marina Bolanča Radunović, Vlasnica i direktorica PR agencije Abeceda komunikacije, Davor Jakovac, Voditelj internih komunikacija Hrvatske Pošte.

Njima će biti uručene jedinstvene statue, umjetničkih radova studenata Akademije primijenjenih umjetnosti, Sveučilišta u Rijeci. Dodjela priznanja održat će se u sklopu svečane večere, 5. svibnja ove godine u Hotelu Jezero na Plitvičkim jezerima, gdje se održava i 20. jubilarno izdanje PRO PR Konferencije.

- Za mene je ovo iznimno važna nagrada jer priznanje dolazi od kolega iz struke, zato sam počašćena, ponosna i sretna. Biti u društvu najboljih kolega komunikacijskih stručnjaka iz cijelog okruženja i svijeta velika je stvar. Priznanje je stiglo baš u godini u kojoj navršavam pola stoljeća života, 15 godina od kada u Zadarskoj županiji, koja ove godine slavi 30 godina postojanja, vodim Odsjek za odnose s javnošću i 10 godina od kada sam završila Specijalistički studij za odnose s javnošću - istaknula je Vučić-Marasović dodavši kako je priznanje PRO PR Awards prije svega priznanje njezinoj obitelji bez čije podrške ne bi mogla kvalitetno raditi ovaj posao.

- Oni su najjača karika u ovome lancu, suprug je taj koji je preuzeo većinu bveza kad nisam kući, a i djeca su naučila prilagoditi se raznim situacijama. Nadalje, to je priznanje i svim mojim šefovima koji mi daju punu slobodu u obavljanju posla, kolegicama i kolegama u Zadarskoj županiji s kojima imam iznimno dobar odnos jer ovo je prije svega timski rad; zatim kolegicama i kolegama u drugim hrvatskim županijama jer smo ujedinjeni u Radoj skupini za odnose s javnošću Hrvatske zajednice županija zajedno i puno naučili, ali i postigli puno na unapređenju struke. Priznanje je to i novinarima s kojima godinama surađujem jer su oni naš najjači komunikacijski kanal i suradnici u misiji prenošenja informacija - ističe Vučić-Marasović.

- Znamo da se naša struka, nažalost, još uvijek puno manje cijeni nego što vrijedi i zaslužuje. A ustrajni smo u tome da je dovedemo na bolju poziciju. I uspjet ćemo u tome jer zaista puno radimo, posebno u javnom sektoru, na stvaranju povjerenja između institucije i ciljanih javnosti. Specifičan je ovo posao, zahtjevan, ali i pruža mnogo profesionalnog zadovoljstva, posebno kada se sve odvija prema planu - jasna je  Vučić-Marasović koja dodaje kako je ovo posao koji često obuhvaća i druge obveze, ne samo suradnju s medijima kako se najčešće doživljava.

- Zahtijeva organizacijske vještine i traži šire područje rada, interno komuniciranje i komuniciranje na svim razinama, u svim smjerovima, prema brojnim ciljanim javnostima, u različitim, ponekad i vrlo zahtjevnim, okolnostima. Ono što je najljepše u ovome poslu je suradnja s velikim brojem ljudi i brojna poznanstva koja nekad pređu i u prijateljstvo. Također, suradnja s brojnim kolegama pruža i mogućnost učenja, razmjenjivanja znanja i iskustva - govori Vučić-Marasović.

- Zahvaljujem stoga upravo kolegama koji su me nominirali za ovu prestižnu nagradu PRO PR Global Awards, kao i onima koji su donijeli odluku da se nađem među nagrađenima. Osim počasti, ova nagrada prije svega mi je poticaj da nastavim ulagati u svoje znanje, ali i promicati značaj struke odnosa s javnošću - zaključila je. 

PRO PR GLOBE Awards jedini je program nagrađivanja pojedinaca, koji svojim radom doprinose boljoj percepciji pozicioniranja profesije odnosa s javnošću na globalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini.

Ovo je jedinstveni program nagrađivanja, fokusiran na dodjelu priznanja pojedincima, a ne projektima. Specifičan je i po tome što je namjenjen pojedincima, koji su u suradnji sa svojim timovima i suradnicima, vodeći se za etikom poslovanja i standardima struke, uspjeli ostaviti trag na području odnosa s javnošću.

Povjerenstvo, koje uključuje bivše dobitnike ove nagrade i članove organizacijskog odbora, odlučuje o dobitnicima na temelju podataka prikupljenih nakon postupka nominacije, što uključuje: pregled biografije, medijske objave i druge relevantne javne izvore informacija koje mogu potvrditi vjerodostojnost i stručnost kandidata u procesu nominacije i odabira za PRO PR GLOBE Awards.

Od 2017. godine, PRO PR GLOBE Awards jedini je program dodjele nagrada u kojem pobjednike nominiraju i četiri svjetske komunikacijske udruge: International Public Relations Association (Međunarodna udruga za odnose s javnošću) - IPRA, International Communication Consulting Organisation (Međunarodna organizacija za komunikacijsko savjetovanje) - ICCO, The Public Relations and Communications Association (Udruga za odnose s javnošću i komunikaciju) - PRCA i Chartered Institute of Public Relations (Ovlašteni institut za odnose s javnošću) - CIPR.

U sklopu PRO PR GLOBE Awards, dodijelit će se tradicionalno i priznanja PRO PR Vision City, PRO PR Vision Manager i Infigo Award za poseban doprinos razvoju upravljanja komunikacijama.

Svi dobitnici nagrade

iz Slovenije Katja Fašink, direktorica komunikacija u ELES Grupi, Laura Štraus Vuk, stručnjakinja za odnose s javnošću u Založbi Mladinska Knjiga, Andrej Krajner, direktor komunikacija u NLB GRUPI (Nova Ljubljanska Banka), iz Velike Britanije: Ian Farrow, direktor u Westco Trading LTD (Westminster Council), Liz Ostermann, VIP službenica za odnose s javnošću u Saint Hill Castle and Manor, Mandy Pearse, direktorica Seashell Communications, iz Srbije: Jelena Zlatanović, stručnjakinja za korporativni marketing i komunikacije u MOL-u (Magyar OLaj- és Gázipari Részvénytársaság) i Emilija Lilić, menadžerica internih komunikacija u Tigar Tyresu, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata: Khaled AlShehhi, izvršni direktor marketinga i komunikacija u Uredu za medije Vlade UAE, iz Bosne i Hercegovine: Misijana Brkić-Milinković, voditeljica korporativnih komunikacija u HT Eronetu, Aleksandra Marković, voditeljica odnosa s javnošću i marketing menadžerica u Tropic & Moj Market, Melisa Čengić, voditeljica odnosa s kupcima, voditeljica marketinga te menadžerica odnosa s javnošću u Porsche-u, iz Kraljevine Nizozemske: Erik den Hoedt, direktor operacija u Ministarstvu općih poslova, iz Italije: Vicenzo LeVoci, generalni sekretar Venecijanskog kluba (Club of Venice), iz Crne Gore: Dejan Lučić: stručni suradnik na Sveučilištu Crne Gore, Mitar Vučković, interni komunikacijski stručnjak u Elektroprivredi Crne Gore, Amer Ramusović, glasnogovornik i menadžer odnosa s javnošću Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, iz Vijetnama: Mai Anh Le, regionalna menadžerica Global PR Hub-a, iz Sjeverne Makedonije: Maja Bajalska - Georgievska, voditeljica korporativnih komunikacija u TAV Makedonija, iz Sjedinjenih Američkih Država: Mary Beth West, strateg za odnose s javnošću u Fletcher Marketing PR te iz Mađarske: Zsófia Bánhegyi, direktorica marketinga i komunikacija u Szerencsejáték Zrt.

26. travanj 2024 17:29