StoryEditorOCM
Zadar plusĆAKULA U ŠOPINGU

Zelenilo u novoj zadarskoj trgovini napravljeno od živih lišajeva, biljaka i lišća oduševilo pjevačicu Marinu Tomašević, a najavila je i veliki koncert...

Piše Zadarski.hr
6. srpnja 2023. - 13:09

Na prvom katu zadarskog centra Supernova Supernova otvorio se novi Timberland dizajniran s ciljem povezivanja branda i zajednice kako bi stvorio čarobno iskustvo kod kupca. Zelenilo u trgovini je napravljeno u kombinaciji živih lišajeva, biljaka i lišća, proizvodima koji su organski i 100% prirodni i biorazgradivi.

Radi se o jedinstvenom i ekološkom postupku koji se sastoji u zamjeni soka iz biljaka konzervansom odnosno 100 posto biorazgradivoj tvari koja je slična šećeru. Otvorenju su nazočili brojni ljubitelji benda, novinari ali i poznate osobe poput pjevačice Marine Tomašević, tv voditelja Ivice Štorića... 

U proizvodnji tekstila Timberland se maksimalno okrenuo u korištenju organskog pamuka.

- Pri uzgoju organskog pamuka ne koriste se pesticidi ili umjetna gnojiva. Korov se ručno odstranjuje, a negativne se posljedice nametnika tradicionalno sprječavaju uz pomoć „dobrih“ insekata, poput – bubamara. Navedenim tehnikama uzgoja organskog pamuka dobiva se materijal za izradu tekstila bez štetnih toksina koji bi mogli iritirati osjetljivu dječju kožu. Izrada tekstila od organskog pamuka ne uključuje izbjeljivanje, bojanje, omekšavanje i korištenje raznih kemikalija koje oslabljuju sam materijal. Organski pamuk je mekaniji, ugodniji za kožu, ima hipoalergenski učinak, ne uništava okoliš, ostavlja pet puta manje otpadnih voda od GMO uzgoja. Odjeća šivana od organskog pamuka može potrajati i do 5 puta dulje od odjevnih predmeta izrađenih od konvencionalnih materijala -  rekla je stilistica i modna savjetnica Alma Premerl Zoko, te dodala kako je ova, ljetna sezona Timberlanda posebno zanimljiva i vizualno - dominiraju sve nijanse plave, zelena, nježno ružičasta ali i boja breskve koja je apsolutno hit. Kad je o modelima riječ u fokusu su prepoznatljive Chino hlače, veliki izbor lanenih košulja, uniseks majice, ali i modni detalji koji stavljaju točku na ‘I‘ svakom total looku! 

Martina Hranilović, brand menadžerica u Timberlandu istaknula je kako šećerna trska postaje važan izvor obnovljive energije i materijala na biološkoj osnovi.

- Šećernu trsku Timberland koristi kao obnovljivi izvor za proizvodnju odgovornijih proizvoda. Guma koju koristimo za izradu potplata prirodni je proizvod koji se dobiva iz drveća. Dodatak prirodne gume pomaže ukupnoj udobnosti. - rekla je Hranilović dodajući kako u skladu s očuvanjem prirode Timberland već četiri godine koristi ReBOTL ™ tehnologiju. 

Proizvodi koji sadrže ReBOTL™ materijal sadrže najmanje 50 posto reciklirani PET (polietilen tereftalat). Taj reciklirani (ekološki prihvatljiv) materijal Timberland koristi za izradu obuće, odjeće i modnih dodataka. U proizvodnji obuće Timberland u svakom artiklu koristi šest do 10 plastičnih boca.

U kratkom razgovoru Tomašević je na otvaranju tgrovine najavila i veliki koncert povodom 30. obljetnice tragične smrti legendarnog Tomislava Ivčića.

- Pripremam i radim dosta toga, ali moram istaknuti taj koncert. To je nešto je što Zadar duguje Ivčiću koji je napisao i uglazbio neke od najljepših pjesama o našem gradu. Koncert će se održati 17. kolovoza na zadarskom Forumu a na njemu će nastupiti više od 20 poznatih hrvatskih pjevača koji će izvoditi Ivčićeve nikad zaboravljene pjesme - rekla je Tomašević. 

 

 

05. svibanj 2024 10:45