StoryEditorOCM
Zadar plusREPORTER NOVE TV ŠIME VIČEVIĆ NAJBOLJI JE PROMOTOR ZADRA I NAŠE ŽUPANIJE:

„Želim si tisuće prijeđenih kilometara, puno javljanja uživo i pozitive u medijskom prostoru!“

4. siječnja 2018. - 12:15
sime3-291217-1

Nagrada "Nasmiješeno sunce", koju na koncu svake turističke sezone dodjeljuje Grad Zadar, kao da je nazvana po ovom uspješnom reporteru. Gdje god da je na terenu, od Plitvica do Primoštena, njegova karizma zajedno s pričom koju donosi preko ekrana ulazi u domove ljudi. Iza Šime Vičevića (32), devet je godina dinamične televizijske karijere ispunjene vođenjem vijesti na zadarskoj lokalnoj televiziji VOX, a zatim i vrlo zapaženim prilozima na Novoj TV, koji uključuju širok spektar tema – od požara, poplava, teških bura, političkih izbora, razgovora s poznatima do utrka tovara i raznih drugih događanja u gradu.

Šime sve radi s osmijehom, izrazitom ljubaznošću koja osvaja, organiziranošću, savršenom dikcijom i, prije svega, ljubavlju prema svom pozivu. Zato ne čudi što je ovaj Povljanac ovogodišnji dobitnik "Nasmiješenog sunca", priznanja za izniman doprinos uspješnom odvijanju zadarske turističke sezone 2017. godine.

Sretan i ponosan

– Kad sam saznao za nagradu, ostao sam pozitivno šokiran. Sretan sam i ponosan što je Grad prepoznao moj rad, to je zaista šlag na torti vrlo uspješne godine iza mene. Bit priznanja je u tome što sam očito doprinio javnoj prepoznatljivosti cijele Zadarske županije, jer imati zastupljen naš grad u najgledanijem informativnom programu u državi nije mala stvar. Primjećujem to svakoga dana na ulici, u kontaktu i razgovorima sa stanovništvom – govori Šime naglašavajući kako ima apsolutnu podršku Nove TV u traženju i kreiranju sadržaja iz Zadra.

Tijekom ljetne sezone uvijek su mu u fokusu turističke teme, tu su tisuće prijeđenih kilometara i mnogo javljanja uživo u dnevnom i večernjem Dnevniku. Treba biti brz, prvi na lokaciji i prilagođavati se raznim izvanrednim situacijama. No, navikao je, kaže, još od samih televizijskih početaka kada je brzinski trebao ispeći svoj zanat kroz priloge o Antoniji Bilić, suđenjima o kornatskoj tragediji i slučaju Horvatinčić.

– Posao je to koji ti mora biti i poziv, jer ako ga ne voliš, brzo izgaraš. Na teren smo ovo ljeto zbog požara kretali u pet sati ujutro, a imali smo izvanredne vijesti u ponoć. To je 19 sati rada u komadu i vrlo iscrpljujuće. Takve važne vijesti, "hard news", prioritet su jer su od nacionalnog značaja i naš je zadatak gledateljima donijeti najsvježije informacije. Što se ostalih tema tiče, zadovoljstvo mi je raditi priloge o malim sredinama i njihovim stanovnicima, ukazati na pozitivne događaje, ali i na probleme s kojima se građani susreću i tako utjecati na institucije da taj problem uoče i žurnije ga riješe – kaže Šime.

Svojim televizijskim prilozima uspio je pomoći stanovnici na Svilaji pored Drniša, koji su godinama živjeli bez struje, da konačno dobiju solarne panele. Zbog priloga na Novoj TV, obitelj iz Benkovca nije deložirana iz stana. Najsvježiji primjer pozitivnog medijskog utjecaja je prilog o poskupljenju karata za trajekte i katamarane za otočane.
– Nakon što smo stvorili sliku o tome da otočanima zapravo treba pomoći, a ne im odmoći poskupljenjem karata, ministarstvo je reagiralo i stavljen je moratorij na tu odluku – zadovoljan je Šime.

Od požara do jaja

Našlo se tu u 2017. godini svega, od udarnih tema u Dnevniku, preko ogromnih limuna u Bibinjama, do koka koje liježu zelena jaja u Debeljaku. Bila je ovo uspješna i dinamična godina, a koji su planovi za sljedeću godinu reporteru Šimi Vičeviću? Gdje bi se volio zateći i o čemu izvještavati?

– Zdravlje je temelj svega, a što se posla tiče želim si tisuće prijeđenih kilometara, puno javljanja uživo i bit ću zadovoljan. Nedostaje pozitive u medijskom prostoru, volio bih stoga raditi što više poticajnih tema. Želim se naravno i uspinjati dalje, no koja će to stepenica uspjeha biti pokazat će vrijeme. Uvijek se u životu rukovodim onim unutarnjim osjećajem što je za mene ispravno – zaključuje naše zadarsko "nasmiješeno sunce".

19. travanj 2024 14:43