StoryEditorOCM
Zadar plus"ALL THE SMOKE"

Zločesti dečki američke košarke dolaze u Zadar na Sunset Sports Media Festival

Piše Zadarski.hr
3. svibnja 2023. - 20:12

Drugo izdanje Sunset Sports Media Festivala održat će se od 1. do 3. lipnja u Providurovoj i Kneževoj palači u Zadru, a među brojnim vrhunskim sportašima i istaknutim sportskim stručnjacima iz područja medija, marketinga i poslovanja koji će u tri dana bogatog programa ispričati svoje impresivne priče i podijeliti iskustva, nalazi se i kontroverzni dvojac – bivši NBA prvaci, a danas voditelji mega popularnog podcasta „All the Smoke“ Matt Barnes i Stephen Jackson.

Tijekom svoje duge i uspješne košarkaške karijere često su bili u fokusu medija i javnosti, a nakon profesionalne igračke karijere postali su istinske medijske zvijezde bez dlake na jeziku. Njihov podcast „All the Smoke“ danas se nalazi na vrhu liste najpopularnijih sportskih podcasta u SAD-u i diljem svijeta. U svojim emisijama redovito ugošćuju najveća svjetska imena sporta i show-businessa, objavljujući bez cenzure najnovije vijesti s terena i izvan njega.

image

All the Smoke

Esther Lin/Esther Lin, Showtime

Druga strana medalje – incidenti i kazne

Osim niza sportskih uspjeha poput osvajanje titule NBA prvaka sa San Antonio Spursima i Los Angeles Lakersima, uz imena Matta Barnesa i Stephena Jacksona vežu se i brojni incidenti za vrijeme ali i nakon karijere. Koliko su bili uspješni u košarci, toliko su se „proslavili“ i s one strane zakona. Novčane iznose kazni kojih su se ove NBA legende naplaćale teško je zbrojati, a najskuplji incident Stephena Jacksona, kad je 2004. godine sudjelovao u tučnjavi s protivničkim navijačima na utakmici u Detroitu, stajao ga je gotovo 3 milijuna dolara. I iza Matta Barnesa brojne su kazne i suspenzije radi tučnjave na terenu, psovki upućenih navijačima, šutiranja boca s vodom i sličnih nesportskih ispada, a njihove divlje zabave često su bile glavna inspiracija žutom tisku.

S druge strane, poznati su i po svom društvenom i humanitarnom radu; tako je Stephen Jackson jedan od predvodnika prosvjeda nakon ubojstva Georgea Floyda 25. svibnja 2020. godine koji su pokrenuli Ameriku. Kao njegov prijatelj iz djetinjstva zauzeo se za prava Afroamerikanaca i protiv pretjerane upotrebe policijske sile. Nakon svih događanja Stephen Jackson dodatno se povezao s Floydovom obitelji, posebno s njegovom kćeri Giannom te je i danas poznat po svom dobrotvornom radu i djelovanju.

image

Sunset Sports Media Festival

Tzgz/Slobodna Dalmacija

Bez cenzure i u Zadru

Zločesti dečki američke košarke kao da su tek nakon sportske karijere pronašli svoj put pa njihov popularni podcast sadrži iskrene i nefiltrirane rasprave, debate i dubinske intervjue s poznatim gostima koji dijele svoje osobne priče, uvide i perspektive o košarci, ali i raznim životnim temama. Ovi drski i neumoljivi NBA prvaci ugostili su Kobea Bryanta, Willa Smitha, Snoop Dogga, Jessicu Albu i brojne druge zvijezde, a kao što se nikad nisu suzdržavali u igri, ne suzdržavaju se niti u podcastu koji svakog tjedna donosi pravi show. „All the Smoke“ do sada je osvojio više nagrada uključujući nagradu Webby za najbolji sportski podcast 2020. i nagradu Shorty za najbolji podcast 2021.

Svi posjetitelji ovogodišnjeg Sunset Sports Media Festivala u Zadru tako će imati jedinstvenu priliku uživo i iz prve ruke čuti priče koje još nisu ispričane i upoznati dvojicu velikana koji postavljaju svjetske medijske trendove te pomiču granice. Organizatori Festivala pripremaju i brojna druga iznenađenja, zanimljive sadržaje te govornike koji su svjetski poznate sportske i medijske zvijezde.

image

Sunset Sports Media Festival

Tzgz/Slobodna Dalmacija
20. travanj 2024 02:04