StoryEditorOCM
Zadar plusHUMANITARNI KONCERT

"Zoranićevci" prikupili 15 i pol tisuća kuna za kupnju aparata za zračenje onkoloških pacijenata

Piše B.S.
3. ožujka 2020. - 13:51

Na humanitarnom koncertu “HPGD Zoranić i prijatelji” održanom u ponedjeljak u HNK Zadar, prikupljeno je 15 i pol tisuća kuna od ulaznica za kupnju linearnog akceleratora za Onkološki odjel Opće bolnice u Zadru. Uz specijalne goste - klapu Munita, Davora Pekotu, Elenu Stellu & AJ trio, Ivana Županovića, te Nenu Belana- “Zoranićevci” su za ovaj koncert izveli popularnu glazbu koju je za zborsku izvedbu aranžirao dirigent Tomislav Košta.

"U svoje osobne ime i ime cijelog "Zoranića" mogu izraziti veliko zadovoljstvo sinoćnjim koncertom u HNK Zadar. Bio je to neskvakidašnji glazbeni događaj iz više razloga. Prije svega, predstavili smo naš zbor u posve drugom svjetlu sa zabavnim repertoarom u pratnji benda. Također smo zahvalni i našim pjevačima koji su se odazvali na poziv da sudjeluju u koncertu, a i njima je to bilo novo iskustvo pjevati sa zborom. Osim toga, ovaj je događaj imao i humanitarni predznak što nam je i bila želja kod same ideje o koncertu. Zahvaljujem se i Ligi protiv raka Zadar i želim im sreću u nastavku akcije prikupljanja sredstava za linearni akcelerator" – rekla je Silvija Romić, predsjednica HPGD-a Zoranić koje je ovaj koncert organiziralo za “Ligu protiv raka”.

Dosad je u humanitarnim akcijama “Liga protiv raka” za kupnju aparata za zračenje onkoloških pacijenata prikupila oko tri milijuna kuna što je oko 10 posto sveukupne vrijednosti uređaja koji košta 30 milijuna kuna.

04. svibanj 2024 06:30