StoryEditor
ZdSelfieFOTO: ZBOG OVE FOTOGRAFIJE MISS IRAKA PRIMILA JE PRIJETNJE SMRĆU

Lijepa misica s obitelji se nalazi u bijegu: 'Ako ne ukloniš sliku, ubit ćemo vas!'

16. prosinca 2017. - 17:43
miss

Miss Iraka nalazi se u bijegu zajedno sa svojom obitleji nakon što je zbog selfieja s prijateljicom Miss Izraela, objavljenog na Instagramu, dobila prijetnje smrću.

Miss Iraka Sarah Idan objavila je prije mjesec dana fotografiju na Instagramu na kojoj pozira s Miss Izraela Adar Gandelsman, a uz nju je napisala: ‘Mir i ljubav od Miss Iraka i Miss Izrael’. No, Gandelsman je u nedavnom intervjuu otkrila da je Idan platila vrlo visoku cijenu zbog te pomirljive fotografije.

‘Ljudi su prijetili i njoj i njezinoj obitelji da ako se odmah ne vrati kući i ne ukloni fotografije, uzet će joj titulu i ubiti je’, rekla je Adar za izraelsku televiziju. Idan je tu informaciju potvrdila na Twitteru.

Sarah Idan prema profilima na društvenim mrežama živi u Los Angelesu i Kairu, a naglasila je da fotografija nije procionistički ispad. Dan nakon objave fotografije Idan je na Instagrmu objavila objašnjenje u kojem piše da slika ‘ne predstavlja podršku izraelskoj vladi’ te da to ‘ne znači da se slažem i prihvaćam politiku u arapskoj domovini’, piše Salon. Usput se ispričala svima koji su mislili da je fotografija ‘uvredljiva za Palestince’. 

Također je naglasila da joj je cilj bio ‘izraziti nadu i želju za mirom između dvije zemlje’.

Izrael i Irak neprijateljski su nastrojene zemlje zbog protivljenja iračke vlade vanjskoj politici Izraela prema Plaestini. Napetosti između Izraela i arapskih zemalja pogoršale su se nakon što je predsjednik Donald Trump priznao Jeruzalem kao glavni grad Izraela, premda je sporna fotografija misice nastala ranije.

Gandelsman je također istaknula da su Idan kritizirali i zbog pojavljivanja u bikiniju na fotografiji.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 23:35