StoryEditorOCM
ZdTubeJEZIVA SNIMKA

Čudo je da su svi ostali živi: pogledajte stravičan trenutak na benzinskoj, stražnji dio auta samo je nestao, sve su snimile kamere

Piše PSD
26. ožujka 2022. - 19:21

Kada pogledate ovu snimku eksplozije na benzinskoj postaji, bit će vam teško povjerovati da nitko nije ozlijeđen, unatoč tome što su dvije osobe stajale odmah do Volkswagena u kojoj je nepravilno instaliran spremnik plina koji je eksplodirao, piše Autoklub.

Incident se dogodio 16. ožujka u predgrađu Fortaleze, na sjeveroistoku Brazila. Prema izvješću Metropolisa, konkretni VW je bio na benzinskoj postaji kada je spremnik plina u automobilu eksplodirao.

Snimka sigurnosne kamere zabilježila je incident, na kojoj se vide dva muškarca kako stoje ispred treće generacije Volkswagena Voyagea (samo u Brazilu) s otvorenom haubom. U jednom trenutku sve je bilo u redu, a u sljedećem stražnji dio automobila je jednostavno nestao.

Čini se da je Volkswagen imao ilegalnu pretvorbu komprimirane boce plina, a Daily Mail javlja da je boca bila napunjena kada je eksplodirala.

Na stražnjem dijelu automobila nakon eksplozije jasno je vidljiv mlaz goriva, koji nestaje kada osoba isključi pumpu. U izvješću se navodi da je vlasnik ugradio LPG sustav s nepravilnim spremnikom i nije prošao obvezni sigurnosni pregled.

Benzinska postaja bi također mogla biti u problemima, jer radnici očito nisu provjerili je li sustav ispravan i ima li pečate koji potvrđuju pretvorbu.

U međuvremenu, u tijeku je istraga, jer spremnik, ili ono što je od njega ostalo, nigdje nije pronađen. Navodno je odletio 60 metara dalje, oštetivši još jedan automobil. Međutim, kada su vatrogasci nekoliko sati kasnije otišli po njega, netko je očito pobjegao s njim.

06. lipanj 2023 19:02