StoryEditorOCM
ZdTubeVIDEO: PROPUSTILI STE, POGLEDAJTE 'VAROŠKI AMARCORD'

Dokumentarac o zadarskom Varošu: ondje su živjeli pijanci, propalice, sirotinja, prostitutke... Upoznajte zadarskog Blue Angela!

Piše Zadarski.hr / HTV
23. listopada 2018. - 22:58
varoš

Dokumentarac HTV-a o Varošu u Zadru u sklopu serijala "Varoški Amarcord" u kojem su još ispričane priče o Varošima u Splitu, Sinju i Šibenikom prikazan je nedavno na HTV-u.

Zadarsku Varoš su zvali Dolina ćupova. Nakon što je Zadar razoren u Drugom svjetskom ratu, život se prvo vratio u Varoš. No bio je to mračni i poročni život, ondje su živjeli pijanci, propalice, sirotinja, prostitutke... U tom ambijentu su odrasli ljudi koji u ovoj epizodi najslikovitije opisuju tragikomičnu i mračnu svakodnevicu svog odrastanja.

Vidjet ćete jezive snimke izbrisanog grada i čuti priče nalik onima iz filmova talijanskog realizma. A upoznat ćete i zadarskog Blue Angela, najorginalnijeg lika iz cijelog serijala na čije anegdote smo jedva ostajali prisebni za vrijeme snimanja, ističu autori.

Redatelj, scenarist i producent: Ivan Živković Žika. Direktor fotografije: Tomislav Krnić. Montažer: Marko Šuvak Martinović

 

 

26. travanj 2024 03:19