StoryEditorOCM
ZdTubePREMIJERA

Jeremiah‘s predstavili novi singl "Alibi", pogledajte i poslušajte spot

Piše M.K.
27. studenog 2022. - 16:51

Pobjednici 22. HGF-a i 9. Croatian Blues Challengea te najbolji mladi bend po izboru Fender Mega Music Awards, nakon video spotova "Black Pony Rider", "Moving on", "Monkey", "Little Brains" i "Vegetation", zadarsko - filipjanski bend Jeremiah‘s predstavlja - “Alibi”.

"Tekst ove pjesme je nastao praktički u jednom dahu. Napisan je u nekih desetak minuta i nije se nadograđivao ni mijenjao tokom daljnjeg procesa stvaranja pjesme.

Aranžmanski i glazbeni aspekt pjesme je nastao zajednički na probi benda dan nakon napisanog teksta koji se odmah uklopio u naš stil." kažu iz benda.

Poznati po energičnim nastupima, od samog početka ih spaja progressive blues rock poslanje. Jeremiah‘s su Jeremija Eškinja (bubanj), Roko Vodopija (gitara), Luka Ćetković (bas gitara) i – prvotni instrumentalni trojac iz Sv. Filip i Jakova. Kasnije su udvostručeni zadarskim snagama Frane Škara (klavijature, usna harmonika) i Juan Mirta (vokal) te Filipjancem Antom Brzićem (vokal, gitara, truba). Back vokale su otpjevale Daria Baković, Nevija Kožul Peričić i Lucija Grabović iz grupe Seven and Counting. Kao i na prvom singlu ("Black Pony Rider") s nadolazećeg albuma ponovno u ulozi audio inženjera se nalazi zadarski Porinovac Jere Šešelja.

Autor spota je Vladimir Miketa, talentirani snimatelj sa dugogodišnjim iskustvom u filmskoj industriji. Između ostalog može se pohvaliti i radom na velikim snimateljskim projektima kao što su Game of Thrones, Vikings itd. Spot je snimljen u prostoru zadarskog skvota Nigdjezemska - prostor koji je ugostio mnoga domaća i inozemna imena alternativne glazbene scene. Urbanu vizuru koncertnog prostora Nigdjezemske set dresseri Lucia Miketa i Vice Rončević učinili su još zanimljivijom kombinacijama biljaka i svijetla.

16. travanj 2024 18:34